120 beelden Rodin komen naar Nederland

Beeld van Rodin: de denker (foto Wikipedia)

Over de hele wereld worden de beelden van de Franse beeldhouwer Rodin met bewondering beken. De beweging, de emoties, de mooie details, het zijn keer op keer meesterwerken. Daarom is het bijzonder dat 120 beelden van de Fransman naar Nederland komen. We moeten er wel op wachten want de tentoonstelling gaat open op 19 november 2016 in het Groninger Museum.

Het Groninger Museum ziet deze tentoonstelling over Auguste Rodin als hoogtepunt van het jaar. Met ruim 120 beelden en 20 werken op papier is dit de grootste Rodin-tentoonstelling ooit in Nederland.

Rodin – Genius at Work: 19 november 2016 tot en met 30 april 2017
Auguste Rodin (1840-1917) is de grootste en invloedrijkste beeldhouwer van de moderne tijd. In zijn werk gaat het niet alleen om de geïdealiseerde vormen van het menselijk lichaam, maar ook om het tonen van het maakproces zelf. Rodin – Genius at Work toont gipsen en bronzen beelden, waaronder bekende werken als De Denker en Balzac, marmeren figuren, keramiek en nooit eerder vertoonde foto’s die blijk geven van de creativiteit van de kunstenaar.

Ook laat de tentoonstelling het buitengewone werkproces zien achter een aantal van zijn bekendste werken, zoals De Kus. De tentoonstelling over Rodin is samengesteld door Musée Rodin in Parijs en het Museum of Fine Arts in Montreal.