donderdag 7 april 2016

Witte goud uit het zuiden: de asperge

 Foto’s: Henk van der Giesen

Voor sommigen hoort het bij een goed weekend weg op Nederlandse bodem. De dag in het voorjaar afsluiten met asperges en een goed glas. Dan is dit goed nieuws want het witte goud, de bijnaam van deze bijzondere groente, wordt weer uit de bodem gehaald.

Op donderdag 7 april is het allereerste kistje van de biologische asperges Superior Queens en Queenies aan Erik van Loo overhandigd. De met twee Michelinsterren bekroonde chef van restaurant Parkheuvel is ambassadeur van deze soort en weet er uiteraard wel raad mee. De sterrenchef gaat meteen aan de slag met het witte goud in de keuken van restaurant The Park – Inspired by Erik van Loo, het restaurant van het Bilderberg Parkhotel dat zijn signatuur draagt.

Superior Queens en Queenies zijn biologische asperges afkomstig van jonge planten en zijn op traditionele en duurzame wijze geteeld bij Teboza. Dit bedrijf haalt al generaties lang met kennis en passie lang de mooiste asperges uit de grond.

Restaurant:
The Park – Inspired by Erik van Loo Bilderberg Parkhotel
Locatie : Westersingel 70, Rotterdam
Websites : www.bilderberg.nl  www.thepark.nl