Vanaf 1 juli weer dagje uit met de NS en de fiets mag mee

Vanaf 1 juli 2020 weer op pad met je fiets in de trein.

24 juni 2020 - Nederlands Spoorwegen (NS)  is heel blij dat reizigers vanaf 1 juli 2020 de trein weer kunnen gebruiken voor vakantie of een dagje uit en dag mag de fiets ook mee. Dat blijkt uit de versoepeling van de coronamaatregelen die gisteravond door premier Rutte werden aangekondigd.

Wel blijft het advies aan reizigers om drukte zoveel mogelijk te vermijden. Met teveel fietsen in één trein, is het voor reizigers lastig om voldoende afstand te bewaren, meldt NS. Vooral in Intercity’s is de ruimte voor fietsen beperkt. Met de aanmeldservice helpt NS reizigers een handje om vooraf te weten dat er voldoende plek is voor je fiets. Met de vakantie in aantocht en veel mensen die er in eigen land op uit willen, kan op deze manier de fiets toch op een verantwoorde manier worden meegenomen in de trein.

Misschien service niet op tijd klaar
Het in korte tijd ontwikkelen en testen van de service is een monsterklus. Technici en ontwikkelaars van NS werken de komende dagen met man en macht om dit mogelijk te maken. NS houdt er rekening mee ook na 1 juli nog enige tijd nodig te hebben om de werking van de service verder te verfijnen.