Gratis rondleiding door militair verleden en heden


Dit is een verbluffend groot museum. En dan hebben we het alleen nog maar over het hoofdgebouw van het NMM, het Nationaal Militair Museum. Je kunt na een bezoek ook ronddwalen over het enorme terrein van de voormalige vliegbasis. Het grote voordeel van een bezoek in de kerstvakantie van 2014; de rondleiding is gratis.

Na de feestelijke opening 11 december jongstleden verzorgt het Nationaal Militair Museum van zaterdag 20 december 2014 tot en met zondag 4 januari 2015 gratis rondleidingen en filmvoorstellingen. Er is een programma voor alle leeftijden bestaande met onder meer rondleidingen en filmvoorstellingen. Daarnaast kun je diverse workshops volgen.

Kids kunnen uitproberen
Er zijn 2 soorten rondleidingen die zowel 's-morgens als 's-middags worden gegeven. De Familierondleiding is erg geschikt voor kinderen, die zelf voorwerpen mogen voelen, proberen of uitzoeken.

Ga mee op missie, spannend!
Tijdens de Topstukken rondleiding maakt de bezoeker kennis met een aantal uitzonderlijke objecten uit de collectie, de zogenaamde 'schatten' van het Arsenaal. Kinderen kunnen meedoen met leuke workshops, zoals 'maak je eigen vliegtuig' of 'camouflagehelm knutselen'. Of ze gaan zelf op missie met de gratis app 'New Dawn'. Het museum is tijdens de kerstvakantie op alle dagen geopend, behalve eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) gaat over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen.