Wilde rit op attractie Harrie de Hengst


Familiepretpark de Waarbeek opent op 18 juni 2016 een nieuwe attractie. Het gaat om Harrie de Hengst. Harrie is een polyester paard en daar moet je zo lang mogelijk op blijven zitten. Je mag maar met één hand de teugels vasthouden. Het is rodeotijd! Klim op die rug en ga voor die doldwaze ride.

Bij de twintigers en dertigers is dit kunststof dier bekend uit het TV-programma Telekids van RTL4. Deze attractie die destijds door Mulder Metaal in Borne speciaal voor het programma ontwikkeld voor de firma Moonen uit Waalwijk en wordt nu exclusief gestald in de Waarbeek.

Gelukkig een luchtkussen
Het paard draait rond in het midden van een groot luchtkussen. De worp van Harrie leidt dus gelukkig tot een redelijk zachte landing. Naast de kunst om lang te blijven zitten is die lancering op zich natuurlijk ook een attractie op zichzelf.

20 en 30 ers
Het paard begint rustig maar jumpt en draait dan vliegensvlug, meldt de woordvoerder van het park.
Directeur Arijan van Bavel is trots op deze aanwinst: “Het is leuk dat we voor de oudere kinderen weer wat extra vermaak kunnen bieden. Daarnaast is het leuk dat deze attractie door iedereen tussen de 20 en 35 herkend wordt. De kinderen die destijds op zaterdagochtend voor de TV naar Telekids zaten te kijken, lopen nu met hun eigen kinderen door het park en beleven nog steeds lol aan Harrie.”

Deze attractie past goed in de Waarbeek waar veel oude en nostalgische attracties staan.

TV historie
Harrie is overigens niet de enigste attractie met een verleden op het televisiescherm, ook de Swingmill in het attractiepark speelde een rol in de film Turks Fruit met onder andere Rutger Hauer en Monique van de Ven.

Holland10©