Indonesische sferen in Arnhemse bush


Wil je Indonesië ervaren en lekkere gerechten proeven? Dan hoef je de komende dagen niet het vliegtuig te pakken maar de auto of de trein. Reis naar Arnhem, naar Burgers’ Zoo want daar is de Pasar Malam. 11 dagen lang ligt een heel klein stukje Indonesië in het winterse Nederland.

Zaterdag 20 december 2014 om 16.00 uur opende Herman Kaiser, burgemeester van Arnhem, de Pasar Malam in de Bush. De Balinese dansgroep Wahana Budaya liet bij de opening zien wat Indonesië zo kleurrijk maakt. Daarna mocht Kaiser enkele echte Indische specialiteiten proeven.

Onder toeziend oog van honderden nieuwsgierige gasten werd hiermee het sfeervolle evenement gestart dat in totaal elf dagen duurt. Nergens anders in Europa is er een authentieke Indische nachtmarkt in een volledig overdekt tropisch regenwoud.

Pasar en dierentuin
De Pasar Malam in de Bush bestaat uit meer dan 60 stands met Indische producten, twee podia met zangers en dansers uit de Indische archipel en natuurlijk een uitgebreide selectie van authentieke Indische gerechten. 20, 21, 22, 23, 27, 28, 29, 30 december 2014 en 2, 3, 4 januari 2015 openen de kramen van de Pasar Malam dagelijks om 12.00 uur en vinden er vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur extra activiteiten plaats. Het is een mix geworden van de Pasar Malam en het bezoek aan een van de mooiste dierentuinen in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkje nemen achter de schermen van de Ocean, in de olifantenstal en bij de displaystallen van de giraffen, zebra’s, waterbokken en gnoes. Dierentuingidsen verzorgen op diverse locaties informatieve stands en u kunt zich opgeven voor rondleidingen.