Floriade biedt veel theater met glitter en boodschap

 

Voorstelling: Mens Boom Dier van Gouden Haas. Fotograaf: Ilja Lammers.

28 juni 2022 - De Floriade, vaak wat onterecht neergesabeld vooral nu het groen volop groeit en bloeit deze zomer. Je kunt er echt een dag weg van maken met groene kunst, lekker eten, duurzame innovaties en theater.

 

De Floriade wordt interessanter als je van groen houdt en vooral als je wilt zien wat voor duurzame ideeën er leven. Al het groen groeit goed op het terrein en in de zomermaanden krijgt het daarmee echt een volledige invulling. Fijn voor de zomergasten, er is veel geprogrammeerd.

 

Muzikale poëtische voorstelling Mens Boom Dier van Gouden Haas

Voor iedereen vanaf 9 jaar speelt Gouden Haas de komende weken de voorstelling Mens Boom Dier bij Floriade. Als de natuur een stem zou hebben, wat zou zij dan te zeggen hebben? In Mens Boom Dier volg je Mens op een wonderbaarlijke reis. Mens is ziek en is het bos in gestuurd om te herstellen. Dan ontmoet ze Boom, die haar met een infuus aansluit op zijn wortelstelsel en begint Mens aan haar therapeutische trip.

Op Green Island tegen het Oerbos aan: 30 juni t/m 17 juli iedere donderdag t/m zondag van 16.30 tot 17.45. Dit is mooi verbonden aan de vaste locatie 'De Groene Kliniek'.

 

De Groene Kliniek

Voor aanvang en na afloop van de voorstelling kun je in De Groene Kliniek van Gouden Haas terecht met jouw kleine en grote klimaatzorgen. Heb je ergens last van? Of heb je echt helemaal nergens last van? De therapeuten geven je, met een dosis humor, een groen advies op maat.

30 juni t/m 17 juli iedere donderdag t/m zondag tussen 13.00 en 18.00

De Groene Kliniek - Foto: © Keith Montgomery.


 

Familievoorstelling Red de Wereld van BonteHond

Een betere wereld begint bij jezelf. Toch? Alles gaat fout! Iedereen doet maar waar hij zin in heeft, het loopt volledig uit de hand. Straks houden we geen boom meer over. En dan? Er moet iets gebeuren. Een show vol boze bloemen en bedroefde bijtjes om het goede voorbeeld te geven. Want met showdansen en ingeleefde ballads gaan we de wereld redden.

Dagelijks in het Bostheater om 12:30 en 14:30 uur.

 

Interactieve voorstelling Leven als een monster 5+ van De Speelwildernis

In het Oerbos merken de dieren sinds kort allerlei vreemde dingen op. Er gaat van alles kapot, er is opeens weinig te eten en bovendien stinkt het ook een beetje… Ze weten het niet zeker, maar hoogstwaarschijnlijk leeft er een monster in het bos!

Dagelijks op Green Island om 11:00, 13.00 en 14.00 uur.

 

 

Nationale Dagen van de deelnemende landen

Floriade heeft 30 internationale deelnemers en nog meer nationale deelnemers die allemaal hun groene oplossingen tonen om steden leuker, mooier en duurzamer te maken. Elk land dat op Floriade aanwezig is met een paviljoen organiseert tijdens de Expo een Nationale Dag. "Dan brengen ze een cultureel programma op het hoofdpodium vanuit hun land: muziek, dans of theater. Gezelschappen die in Nederland wonen en leven met roots uit het land worden uitgenodigd daar aan mee te werken! Het programma van alle landendagen met de verschillende landenpaviljoens is echt de kers op de taart", aldus Van Beers.

 

De Nationale dagen worden feestelijk geopend met een officiële vlaggenceremonie, uitgevoerd door jongeren van Team Scouting Floriade Expo 2022 Almere.

België was het eerste land dat een Nationale Dag vierde. Op 1 juli is de Nationale Dag van Suriname. Zie hier alle Nationale Dagen.

 

Rocky de Robot

Rocky de Robot is een modern sprookje gemaakt door de Ulrike Quade Company. Rocky dwaalt rond in een toekomstig landschap genaamd Flevoland en verhoudt zich tot de verschillende entiteiten die daar verschijnen. Tijdens deze verkenning ontmoet Rocky een bloem. Deze onverwachte ontmoeting leidt tot een verkenning van zichzelf. Wie is Rocky in gezelschap van deze andere soorten? Is diens systeem in staat zich te verbinden?

Dagelijks op de Main Stage om 14:00 uur en 15:30 uur.

Link naar Floriade Expo 2022.