Kamperen in de natuur krijgt breder aanbod


Eind december 2014  is de samenwerking tussen Stichting Natuurkampeerterreinen en Stichting Trekkershutten officieel bezegeld met een fusie. Onder de naam ‘De Groene Koepel, te gast in de natuur’ gaan beide organisaties verder als één stichting die zich inzet voor groene overnachtingsvormen in de natuur. Je kunt als consument in de toekomst waarschijnlijk makkelijker kamperen in de natuur.

De Groene Koepel vertegenwoordigt het netwerk van Trekkersthutten (inclusief de duurzame Trekkershut, de Trek-in) in de Benelux en het netwerk van Natuurkampeerterreinen en GroepsNatuurkampeerterreinen in Nederland. De stichting zorgt voor erkenning, kwaliteitsbewaking en promotie van dit type groene verblijfsaccommodaties .

“De fusie was noodzakelijk om een breder draagvlak te creëren voor de wat kleinere, groenere accommodatietypen binnen de verblijfsrecreatie,” zegt Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel. “De markt verandert snel, en we zitten in een tijd waarin de interesse in kamperen afneemt. We maken ons graag sterk voor ondernemers die zich kunnen vinden in onze kernwaarden en die passen bij de filosofie van de (Groeps)Natuurkampeerterreinen en de Trekkershutten.”

Duurzaam belangrijker?
Naast het vertegenwoordigen van bovengenoemde verblijfsaccommodaties wil de stichting een voorbeeldfunctie hebben voor de verduurzaming van de recreatiesector. “Hier valt nog veel te halen”, vindt Nieuwdorp. “Gasten vinden duurzaamheid in steeds grotere mate belangrijk bij de keuze van hun vakantiestemming. Het is niet alleen slim om hier op in te springen, het wordt ook tijd dat we als sector onze verantwoordelijkheid nemen voor onze omgang met natuur en milieu.”

Wilt u meer informatie over de ‘producten’ van De Groene Koepel? Ga naar: www.natuurkampeerterreinen.nlwww.trekkershutten.nl ofwww.groepsnatuurkampeerterreinen.nl .

Ander nieuws en tips:

Gallery in Conservatorium Hotel
Kahmann Gallery heeft vanaf vorige week vrijdag een tijdelijke vestiging geopend in de Van Baerle Shopping Gallery van het Conservatorium Hotel. Tot 1 februari toont de Amsterdamse galerie gespecialiseerd in ‘Fine Art Photography’ en in samenwerking met online galerie MAG een breed spectrum aan de meest prachtige zwart-wit en kleuren fotografie.

20,15 aanbetaling
Sommige touroperators zijn creatief om je vroeg te laten boeken. Baobab bedacht het volgende: ‘Heb jij goede reisvoornemens? Maak deze dan nu alvast waar en profiteer nog tot en met 31 december van Baobab’s 2015 actie waarbij je maar €20,15 aanbetaalt in plaats van 20% van de reissom.’

16 januari 2015 Art Rocks Finale
Van hip-hop tot singer-songwriter en van pop tot klassiek, op vrijdag 16 januari 2015 strijden muzikanten tegen elkaar in de grote finale van Art Rocks in het Groninger Museum tijdens Eurosonic Noorderslag.