Boomhutten bezorgen Koeksebelt ANWB Camping prijs


Ieder jaar geeft de ANWB prestigieuze prijzen aan campings bij de start van de Vakantiebeurs. Vaak verdwijnen de prijzen naar het buitenland. Dat is dit jaar helemaal anders. 2 van de 4 winnaars zijn oerhollandse campings. Wat opvalt is dat wie in campings creatief is en een vernieuwend aanbod weet te maken, het goed doet bij de jury. Daarom meer aandacht voor de bijzondere boomhutten.

In totaal waren 40 campings geselecteerd door een ANWB-vakjury. Daarop brachten 15.000 kampeerliefhebbers hun stem uit.  Dat oordeel woog natuurlijk zwaar mee. Uiteindelijk heeft een jury van kampeerders en ANWB-specialisten heeft de winnaars gekozen.

De winnaars van de titel Camping van het Jaar 2015 zijn:

De camping met de mooiste huuraccommodaties
Camping De Koeksebelt in Ommen, Nederland
Jury: De spiksplinternieuwe boomhutten en de andere bijzonder sfeervolle huuraccommodaties maken De Koeksebelt de terechte winnaar.

Wat maakt de boomhut echt af?
De boomhutten zijn van hoog niveau, letterlijk in meters maar ook in luxe. Deze paar hutten, De Koeksebelt heeft er maar twee, ontstijgen het niveau van een boomhut die met een paar planken in elkaar is getimmerd. De hutten hebben een goede badkamer, wifi, televisie en magnetron. Kortom, alle gemakken van thuis. Maar wat je niet thuis hebt en daar wel: uitzicht over de rivier de Vecht en een kano voor de deur om even een leuk tochtje mee te maken. Kijk, dan wordt de boomhut pas echt compleet. Als je dan weer moe van het peddelen terug komt, kun je even gaan liggen in de hangmat op de veranda. Dat is lekker uitrusten.

De Koeksebelt zelf over de boomhutten: “Slapen in één van onze boomhutten is een beleving op niveau. Op drie meter hoog kijk je uit over de rivier de Vecht en over het gezellige stadje Ommen.”

De mooiste camping voor gezinnen met tieners
Camping TerSpegelt in Eersel, Nederland
Jury: Met alle voorzieningen en activiteiten scoort Camping TerSpegelt hoog onder gezinnen waar tieners mogen uitmaken hoe en waar ze willen kamperen.

De internationale winnaars:

De mooiste camping voor gezinnen met jonge kinderen (tot 12 jaar)

Camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage in Sérignan-Plage, Frankrijk
Jury: De eigenaren hebben echt overal aan gedacht. Het is niet alleen een camping voor jonge kinderen, maar ook voor de ouders.  Je hebt hier het ‘100%-vakantiegevoel’.

De mooiste charme camping
Camping Le Capeyrou in Beynac-et-Cazenac  (Dordogne) Frankrijk
Jury: Bijzonder is de magische ligging van de camping aan de rivier de Dordogne met uitzicht op het kasteel van Beynac.

Holland10© Foto met dank aan De Koeksebelt.