Elfstedentocht en winterkamperen bij Caravana 2015


Bij de eerste gedachte er aan krijg je het al koud; kamperen hartje winter. Doorgewinterde kampeerliefhebbers draaien hun hand er niet voor om. Kamperen in koude omstandigheden is mooi en tegenwoordig is dat geen Spartaans gevalletje vrije tijd meer, zijn hun argumenten. Bij de leuke kampeerbeurs Caravana in Leeuwarden zijn ze enthousiast over winterkamperen.

Met een oppervlakte van ruim 40.000 m2 aan expositieruimte is de Caravana de grootste kampeerbeurs van Nederland. De beurs biedt een ruime verzameling caravan- en camperprimeurs, tenten, vouwwagens vakantietrends en kampeeraccessoires. Daarnaast kan de bezoeker bij de vele campings, VVV’s en recreatieparken terecht om de ideale vakantiebestemming te boeken.

Thema Elfstedentocht
Het thema van de 55e jubileum editie van de Caravana is ‘de Elfstedentocht’ en ‘winterkamperen’. Exact op de plek waar de tocht der tochten ieder jaar zou kunnen plaatsvinden is dit jaar een heuse Caravana Elfstedentocht georganiseerd. In plaats van op de ijzers zal deze tocht plaatsvinden per kampeermiddel: In de camper of in de auto met de caravan, vouwwagen of tent.
En je mag stempelen, net als bij de echte Elfstedentocht! Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een stempelkaart, en kan zodoende de route over de beurs lopen. De laatste stempelpost is gevestigd in de ijshal, naast het complex van het WTC Expo. Aan het behalen van een volle stempelkaart zit een leuk voordeel; een gratis rondje schaatsen.

Een van de hoogtepunten van de Caravana is de Caravan en Camper van het Jaar verkiezing. Deze verkiezing is een initiatief van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen.

Kamperen wordt buiten leven in design
Ook in de kampeerbranche is het tegenwoordig steeds belangrijker om duurzaam te werk te gaan. Het gebruik van lichte materialen en een laag energieverbruik zijn een must, maar ook luxe en design spelen een belangrijke rol. Designers aan hogescholen en Universiteiten binnen Nederland hebben hun perceptie van ‘het kampeermiddel van de toekomst’ uitgewerkt. De maquettes van deze ontwerpers zijn te vinden in Friezenhal op stand 4200. Bezoekers kunnen tot en met 27 januari stemmen op het ontwerp dat zij later graag op de weg zouden zien rijden.

Caravana 2015 wordt gehouden van donderdag 22 tot en met dinsdag 27 januari in het WTC Expo Leeuwarden. De beurs is op donderdag, zaterdag, zondag en maandag geopend van 10.00 – 18.00uur. Op vrijdag van 10.00 – 21.00 en dinsdag van 10.00 – 17.00uur. www.caravana.eu.

Holland10©