Positieve ontwikkeling voor King Kong Hostel

In Rotterdam spannend maar ook betaalbaar overnachten? Denk dan eens aan boutique hotel King Kong. Je kunt kiezen voor luxe of voor met meer mensen op een kleine zaal en dat drukt dan ook de prijs enorm. De aankleding maakt het hostel tot verblijf met wereldse invloeden. Dat is in het buitenland ook opgevallen.

Bij boutique hostel King Kong komen comfort en budget samen: goede bedden in eigenzinnige slaapruimtes, een gezellige woonkamer met open keuken en een gym om lekker in te sporten. Plus enthousiast personeel dat alles in het werk zet om de gasten een geweldig verblijf te verzorgen. En dat ervaren de gasten ook zo, blijkt uit de rating van organisatie Hostelworld. Daar scoort King Kong een rating van 94 procent, en dat terwijl het hotel nog maar net iets meer dan een half jaar open is. Op de wereldranglijst van ruim 25.000 hostels bereikte King Kong een indrukwekkende nummer 7. De Hostelworld Awards worden op 26 januari 2015 in Dublin uitgereikt.

Eigenaar Ron Sterk: “Iets waar we stiekem een beetje op hoopten, maar wat we eigenlijk nog niet voor mogelijk hielden. Deze prijs ervaren we als zeer bijzonder en eervol, want we willen onze gasten oprecht een fantastisch verblijf aanbieden waarin alle elementen kloppen. Ook die zaken die je niet direct opmerkt, zoals luchtkwaliteit, schone douches, geïnteresseerd personeel en 24 uur per dag echt goede koffie en thee. Het is een groot compliment aan ons adres dat gasten een verblijf bij ons zo hoog waarderen. Wat overigens niet wil zeggen dat we achterover kunnen leunen, nu begint het pas.”

Reizen is thuiskomen
Slapen bij King Kong moet voor een reiziger aanvoelen als thuiskomen. De lobby doet dan ook denken aan een grote huiskamer met verschillende plekjes gecreëerd om te relaxen, te lezen, te werken, te eten of te socializen. Er is een goed geoutilleerde open keuken, een 24-uurs ‘shop’ waar je zaken als zeep, tandenborstels en blikjes cola kunt kopen  en een filmkamer. Maar het zijn vooral de slaapruimtes die gasten weten te verbazen. Volgens Ron zijn gasten altijd weer aangenaam verrast als de deur naar hun met art works versierde kamer of speelse slaapzaal opengaat. Alle slaapplekken van King Kong zijn voorzien van goede matrassen, een eigen bedlamp, een locker en een stopcontact om zaken op te laden.

Sterk: “Toen we net begonnen, vonden mensen onze kussens te hard. De kussens die ik toen gekocht had, werden als te zacht ervaren. Toen had ik het kunnen opgeven, maar ik heb toch maar weer nieuwe kussens gekocht. Dat is misschien wel het geheim van het succes, wij geven echt niet op tot de gast tevreden is. En dat zullen we blijven doen.”

Hij weet wat winnen is
King Kong ontving vorige maand al een prijs voor beste hotelconcept van Nederland van Entree Magazine. Ook al een grote eer, maar ‘dat waren mensen uit het vak’, aldus Sterk. “Dat onze gasten ons zo hoog waarderen is de kroon op ons werk.” Ook wereldwijd oogste Sterk eerder succes, zijn voormalige bar De Witte Aap werd door Lonely Planet tot beste café van de wereld uitgeroepen.


King Kong:     Witte de Withstraat 72  3012 BS Rotterdam
Prijzen:           vanaf € 17,50 voor een slaapplaats in de loft
                        vanaf € 70,00 voor een privé kamer (2 personen)

Website:         www.kingkonghostel.com