Orfeus daalt af in de Maastunnel


Een opera? Nou, daar draaien we meestal niet warm voor. Maar met dit onderwerp en die locatie, dat wil je wel zien. De opera Orfeus wordt gespeeld in de Rotterdamse Maastunnel. Spektakel en een aansprekende locatie mixen de opera tot een topevenement. Misschien een aanleiding tot een weekend in de Maasstad.

Stevige galm
Dit voorjaar voert Opera Minora in de Rotterdamse Maastunnel de opera Orfeus van Telemann op. De Maastunnel als locatie zelf is al spectaculair waarbij achtergrondprojecties zorgen voor een extra opvallend decor. Voor bezoekers is niet alleen de prachtige galm van de Maastunnel een ervaring op zich; ze komen ook in het ventilatiegebouw, een intrigerende plek die normaal gesproken afgesloten is voor publiek. De voorstellingen vinden plaats op 16, 19, 23, 25 april 2015 om 19.00 uur en op 26 april en 3 mei om 14.00 uur.

Orfeus daalt af naar de onderwereld
Eurydice krijgt op haar trouwdag een dodelijk ongeluk. In de onderwereld wordt Eurydice opgegeven, Orfeus wil er echter alles aan laten doen om haar leven te redden. De vraag rijst echter wat ze zelf gewild zou hebben. Zou ze het leven onder alle omstandigheden de moeite waard vinden? Langzaam leert Orfeus om haar los te laten. Een groots verhaal over hoop, liefde, geloof en sterven op de mooiste plek denkbaar: in Rotterdams eigen onderwereld, de Maastunnel.

Informatie
Praktische informatie Kaartverkoop: www.operaindemaastunnel.nl Prijs: 17,50 euro inclusief een drankje. Data: 16, 19, 23, 25 april om 19.00 uur 26 april en 3 mei om 14.00 uur. De voorstelling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, meldt de organisatie.

©Holland10