Noordwijk rijk van bloemenvelden


Bij Noordwijk denk je vooral aan strand. Plus een mooie boulevard om op het strand en de zee te kijken. In het voorjaar als het zeewater nog ijzig koud is, is de kustplaats het rijk van een ander Nederlands icoon. De bloembol. Rondom Noordwijk liggen veel velden en die staan nu volop in bloei.

Zonnig, kleurig en in volle bloei: in Noordwijk en omgeving is de lente in volle gang. Niet alleen park de Keukenhof beleeft zijn hoogtijdagen met bloeiende tulpen, ook langs de wegen en in de velden is er deze week veel pracht en praal te bewonderen. Toeristen, zakenmensen en scholieren: iedereen wil even dollen tussen de bollen. Uiteraard altijd met respect voor de bollenboer zijn kostbare gewassen.

De mooiste file gewijd aan de bollen
Komend weekend (25 en 26 april 2015) beleeft Noordwijk het hoogtepunt van de lente met evenementen als De Mooiste File van Nederland, een bonte stoet van circa 50 klassieke oldtimers, luxe bolides en grote praalwagens,  en op zaterdagochtend om 9:30 uur de start van het Bloemencorso van de Bollenstreek, de op en top folklore bloemenoptocht bestaande uit zo’n 20 praalwagens en meer dan dertig kleurrijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens en muziekkorpsen.

Mooiste routes langs de bloemenvelden
Combineer je bloemenuitje met een wandel- of fietstocht door de bloemenvelden. Ga door de duinen en bossen weer terug! Hier vind je paden die over de hoogste duintoppen gaan, met uitzicht over de Noordzee en de bollenvelden in het achterland. Op www.noordwijk.info of in het Visitor Center aan de Grent 8 kunt u gratis wandel- en fietsroutes krijgen zodat u deze mooiste plekjes niet mist.

Holland10©