Dineren in chique wagon

Foto: Spoorwegmuseum

Dineren in een andere stad is al mooi. Een overheerlijke stamppot in een bijzonder rijtuig der spoorwegen is zeker speciaal. Daarvoor moet je naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Je kunt daar een overheerlijke winterse stamppot – eenvoudig maar lekker – nuttigen als echte heer of dame in het kenmerkende blauwe Wagon Lits rijtuig.

Op 19 december opent Het Spoorwegmuseum de deuren voor het jaarlijkse familie-evenement Winter Station. Van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016 kunnen bezoekers genieten van een winters aangekleed museum met volop vermaak: schaatsen, muziek, kinderactiviteiten, een antieke carrousel, kampvuurtjes en heel veel lekker eten. Op de draaischijf staat het restauratierijtuig van Wagon Lits, bezoekers kunnen in dit luxe rijtuig genieten van een culinaire stamppot.

Restauratierijtuig Wagon Lits
De Compagnie Internationale des Wagons-Lits bood luxe treinreizen door heel Europa aan. De WR (Wagon Restaurant) 4249, gebouwd in 1943, maakte hier onderdeel van uit. Het rijtuig rijdt onder andere mee op de Holland-Scandinavië Express, tussen Hoek van Holland en Hannover. Ook rijden dit soort rijtuigen in de Noord-Express, die Parijs verbindt met Sint-Petersburg. Tijdens Winter Station kunnen bezoekers zich warmen aan de romantiek van de vorige eeuw en dineren in dit luxerijtuig.  Geserveerd worden heerlijke culinaire stamppotten. In het naastgelegen Strikkershuis worden poffertjes gebakken en op het sfeervol verlichte plein worden kastanjes geroosterd.

Winter Station in Het Spoorwegmuseum
In de kerstvakantie van 19 december t/m 3 januari. Op 1 januari gesloten.
Openingstijden: 10.00 – 20.00 uur (24, 25, 26, 31 december en 3 januari 10 - 17 uur)
Entree: €16,00 (>4 jaar), Museumkaart gratis. Meer informatie zie www.spoorwegmuseum.nl