Strandpaviljoens Zandvoort gaan weer open


In Zandvoort aan Zee mogen vanaf 1 februari 2016 weer de strandpaviljoens opgebouwd worden. Strandtent is een wat achterhaald woord voor deze vaak mooi gebouwde en ingerichte bedrijven. De exploitanten hebben goed in de gaten dat wij, de dagbezoekers of als je een weekendje aan de kust boekt, graag op fraaie banken zitten en met leuke gerechten en drankjes het strand willen ervaren.

Kom op, opbouwen!
Vanaf 1 februari komen de paviljoens uit de loodsen tevoorschijn en verschijnt het vertrouwde beeld van het Zandvoortse strand weer. De moderne strandpaviljoens lijken in weinig op ouderwetse strandtenten van weleer, maar des te meer op volwaardige restaurants op het strand, met ieder een eigen uitstraling en menukaart. Ook maken vrijwel alle strandpachters gebruik van glasplaten om hun terras af te schermen. Hierdoor heb je altijd een plekje uit de Hollandse wind om van de voorjaarszon te genieten.

5 permanent
Overigens gaat het om de vele strandpaviljoens die in de winter staan opgeslagen. Op het Zandvoortse strand staan permanent, het hele jaar door, 5 strandpaviljoens. Je hoeft eigenlijk geen dag het strand te missen. De koffie en gebak staat altijd wel ergens klaar.

Mooie traditie
Het is een mooie traditie dat vlak bijna op het einde van de winter de strandpaviljoens worden opgebouwd. De woordvoerder van lokale VVV: “Ondanks dat het strandseizoen nooit eindigt, kijkt het dorp reikhalzend uit naar het moment dat ook de overige paviljoens weer opgebouwd worden. Volgende week is het dan eindelijk zover, want vanaf 1 februari mogen ook de seizoensgebonden strandpaviljoens weer opgebouwd worden, waarmee de officieuze aanloop naar het mooie weer is begonnen.”

Meer informatie over het strand van Zandvoort is te vinden op www.vvvzandvoort.nl