Van vreemd antiek tot verrassende kunst in Breda

Beeld: Frans Pleintje van Wim Oepts bij Tom Okker Art.

Van zondag 10 tot en met zondag 17 april 2016 wordt op het Chasséveld in Breda voor de derde keer de kunst- en antiekbeurs ART BREDA gehouden. Bijna honderd bekende handelaren in oude kunst en antiek en hedendaagse galerieën uit Nederland, België, Italië, Spanje en Duitsland tonen er de mooiste stukken uit hun collecties. Er worden dit jaar rond 20.000 bezoekers verwacht, meldt de organisatie.

Selecteren
Het grote voordeel bij dit evenement, de organisatie heeft de handelaren geselecteerd. Dat komt het kunstgehalte ten goede. Je vindt er alle soorten en smaken. Dat maakt het ook tot een gevarieerde dag voor de cultuurliefhebber.

Grootse hal
In de hal van ruim 9000 vierkante meter vindt de bezoeker een breed aanbod aan kunstobjecten. Het publiek wordt getrakteerd op een mix van kunst en antiek uit alle culturen en perioden.  Belangrijke handelaren in oude schilderkunst, algemeen antiek, 20ste eeuws design, Chinese kunst, Art Deco en specialisten op het gebied van klokken, juwelen en prenten presenteren hun recente aanwinsten. Ook de sectie moderne en hedendaagse kunst is zorgvuldig geselecteerd en bevat deelnemers van uitstekend niveau en reputatie.

De Beeldjagers zijn erbij
Traditiegetrouw is op ART BREDA weer een bijzondere tentoonstelling ingericht. De Bredase kunstinstellingen MOTI, Breda’s Museum en BredaPhoto slaan de handen ineen voor een presentatie van de expositie Beeldjagers op ART BREDA: bijzondere beeldverzamelingen en het verhaal erachter. Beeldjagers zijn mensen die verzamelingen aanleggen van ongebruikelijke beelden: onbedoelde zelfportretten van mensen die hun spiegel verkopen op Marktplaats, een geheim archief van de Rijksluchtvaartdienst, Mickey Mouse herkennen in alledaagse objecten... Beeldjagers hebben oog voor het (on)alledaagse, zo blijkt uit de vele collecties op het online platform beeldjagers.org. De meest opmerkelijke beeldverzamelingen worden gepresenteerd tijdens ART BREDA in de expositieruimte met standnummer 29.