Ben jij de knetterend krakend beste kampvuurmuzikant?


Hmm, of het nu de beste titel is die je wilt winnen? We zijn er niet zeker van. Het staat wel charmant op je cv als muzikant. Dit voorjaar wordt gezocht op de Natuurkampeerterreinen naar de Beste Kampvuurmuzikant van Nederland. Pak je gitaar, doedelzak of mondharmonica en speel de sterren naar beneden rondom het knapperend vuurtje.

Op festivals, bij de Scouting, tijdens zomerkampen of tijdens een kampeerweekendje: kampvuur en muziek zijn al eeuwenlang een gouden combinatie. Op verschillende Natuurkampeerterreinen wordt dit voorjaar een muziekwedstrijd georganiseerd voor iedereen die graag de sterren van de hemel speelt: De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland!

“Ultiem buitengevoel”
Het idee voor de wedstrijd komt van Falco Janssen, de beheerder van Natuurkampeerterrein Distelheide in Doetinchem. “Het maken van een kampvuur is bijna onlosmakelijk verbonden met de Natuurkampeerterreinen”, zegt hij. “Even napraten bij het vuur, marshmallows roosteren met de kinderen en soms pakt er iemand spontaan een gitaar. Het is het ultieme kampeer- en buitengevoel. Ik ben met De Groene Koepel gaan praten over het organiseren van een landelijke wedstrijd. Zij waren meteen enthousiast en hebben de organisatie op zich genomen.”

De voorrondes…
De voorrondes vinden plaats op zaterdag 28 mei, op 17 Natuurkampeerterreinen verspreid door het land. Per voorronde worden vijf kandidaten geselecteerd die elk twintig minuten spelen bij het kampvuur. Uit elke voorronde komt één finalist naar voren. Je kan je tot 4 april 2016 aanmelden.

… en dan de finale
De zeventien finalisten strijden om de titel ‘De Beste Kampvuurmuzikant van Nederland’ in de finale op zaterdag 25 juni op GroepsNatuurkampeerterrein De Abbert in Dronten, dat zal worden omgetoverd tot een intieme festivallocatie, waar – uiteraard – gekampeerd kan worden. De winnaar van het evenement mag spelen op het duurzame popfestival Welcome to the Village op 15 t/m 17 juli 2016 bij Leeuwarden.

Kijk voor meer informatie op www.debestekampvuurmuzikant.nl.