Grote vouwkunst van vliegtuigbouwers

Foto: Aviodrome

Bij het Aviodrome denk je al snel aan grote vliegtuigen. Of dat nu een oude dubbeldekker is of een echte Boeing, het heeft forse formaten. Wie is er niet verbaasd geweest in zijn jonge jaren dat een vliegtuigje van een simpel vel papier opeens meters sierlijk door de lucht zweeft. In de voorjaarsvakantie 2016 wakkert de attractie dat gevoel weer aan. Je mag vliegtuigen vouwen en je wordt er ook bij geholpen door een heuse workshop.

En dan de wedstrijd
Vouwvliegtuigjes zijn er in alle soorten en maten. Bij Aviodrome leer je tijdens de voorjaarsvakantie tijdens speciale workshops precies hoe je een supervliegtuig in elkaar vouwt. Doe vervolgens met jouw creatie mee aan de vouwvliegwedstrijd. Kun je echt zien wie meesterlijk goed van gewoon papier goed vliegende vliegtuigen vouwt.

Tijdens de workshop worden diverse vliegtuigen gevouwen: van een simpel tot een heel goed vliegend vouwvliegtuigje. Hartstikke leuk en educatief bovendien, je leert nadenken over constructie en effect. De deelnemers krijgen zo namelijk ook inzicht in hoe een vliegtuig vliegt en in de lucht blijft.

Veel testen voor je brevet
Kinderen kunnen zich extra uitleven op de vele speeltoestellen, waaronder een levende bagageband. Door diverse testen met goed gevolg af te ronden, kunnen zij zelfs hun Aviodrome Vliegbrevet halen. Die vaardigheden worden getest tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en ook nog een stuurtest in trapvliegtuigjes tijdens de kinderpiloten- en stewardessenopleiding.