Laat die kids maar scharrelen

Foto: De Stad Uit.

Een echt scharrelevenement voor de kids. Hoe laat je kinderen de natuur ontdekken? Zet een leuk speels programma op, de Scharrelkids Winterspelen en de natuur lijkt dan wel een pretpark. Het is al op 17, 21 en 24 februari. Dan kan het nog stevig waaien en koud zijn, dus trek die kids warme kleren aan en laarzen. Tip: neem droge kleren mee. Brrr, ja het zijn wel Winterspelen. En stampen maar.

Op 17 februari 2016 kunnen kinderen en hun ouders terecht bij Kinderboerderij Blijde Wei en het Ommoordse veld, op 21 februari ontdekken we de groene rand van Zevenkamp rondom TakaTukaLand en het Eetbaar Park. Op 24 februari in de voorjaarsvakantie zijn Outdoor Valley en Rotta Vogelwacht in het Bergse Bos de gastheren van de Winterspelen. Dat lijkt diep in de natuur maar het is gewoon nog in Rotterdam aan de Bergser Linker Rottekade.Wat zie je dan in de natuur?
Heb je wel eens een  roedel sleehonden gezien?  Of een vogelnest gebouwd waar je zelf in kunt? Je kunt de ski-estafette doen, gipsafdrukken maken van de pootafdrukken van wilde dieren, marshmallows roosteren in een vuurtje en nog veel meer winterse buitenpret beleven. Op elke  plek zijn er weer nieuw avonturen te beleven!
Het uitgebreide programma staat op www.destaduit.nl. Meedoen is leuk voor iedereen, niet alleen voor de kids. Koop de 11-spelen kaart voor 5 euro alvast online om aan alle activiteiten mee te doen.

Plus reizende tentoonstelling
De winterspelen zijn een onderdeel van een groter project van IVN (Groen Dichterbij)  en De Stad Uit. Beide organisaties willen dat bijzondere groene locaties waar kinderen en hun ouders uit de stad avonturen kunnen beleven, beter onder de aandacht komen. Daar hoort ook een reizende tentoonstelling bij van kunstwerkjes die kinderen tijdens drie 'Droomworkshops' hebben gemaakt. Droom en realiteit komen daarin bij elkaar, want ook de echte attracties langs de mooie rivier zijn net als de kunstwerkjes een onderdeel van deze tentoonstelling.

Kijk voor meer informatie op:
www.destaduit.nl
www.ivn.nl