Slagharen wordt steeds meer het Wilde Westen

Foto en impressie: Slagharen

Het seizoen van de pretparkopeningen komt er aan. Kijk je naar de ontwikkeling van attractie- en verblijfspark Slagharen in 2016 dan zie je dat het thema Wilde Westen steeds meer wordt doorgevoerd. Als je er van houdt, voel je daar als een vis in het water. Dit jaar zie je dat terug in de huisjes maar ook in een fraaie 4D film. Het is voor het eerst dat Slagharen een film presenteert met voelbare effecten.

The Good, The Bad and A Horse
Vanaf de seizoenstart kunnen de bezoekers genieten van de voor Nederland unieke 4D-film The Good, The Bad and A Horse. Een jonge sheriff gaat samen met zijn paard achter een gemene bankrover aan. Met behulp van speciale effecten, zoals water en wind worden bezoekers in een andere wereld ondergedompeld. 4D betekent dat je de film ziet maar bijvoorbeeld wind en water voelt. Een bijzondere bioscoop!

Acrobatiek in western style
In het American Circus Theater halen artiesten uit binnen- en buitenland halsbrekende toeren uit en in het Western Village Theater wordt de nieuwe show Dream Horses opgevoerd. Tijdens deze voorstelling staan paarden in combinatie met acrobatiek centraal.

Octopus wordt Torito
Op dit moment ondergaat de ronddraaiende attractie de Octopus een complete transformatie. De visvormige bakjes maken plaats voor doldwaze stieren. Geïnspireerd op Bryce Canyon National Park krijgt de achterwand van de attractie een bergachtig landschap. Medio juni zal de Octopus worden heropend onder de naam Torito.

Cowboy Cottage om in te slapen
Op het vakantiepark zijn 115 voormalige Arizona-huisjes omgebouwd tot gethematiseerde Cowboy Cottages. Het Wilde Westen komt hierbij niet alleen in de naam terug, maar ook in het interieur. Een groot gedeelte van het meubilair en decoratie werd uit Texas, Verenigde Staten geïmporteerd. Algemeen directeur Wouter Dekkers: “Authenticiteit speelt een belangrijke rol in het creëren van de juiste beleving. Als voorbeeld kunnen gasten straks op de veranda als een echte cowboy even tot rust komen op een schommelstoel.”

Aan de overkant van het vakantiepark werd er ook hard gewerkt op de Wigwamwereld. In totaal zijn 84 Wigwam Basics geüpgraded tot Wigwam Deluxe. Een aantal jaar geleden werd het eerste gedeelte aangepakt en deze winter was het laatste gedeelte aan de beurt. Net als de Cowboy Cottages zijn de Wigwam Deluxe geschikt voor maximaal 2 volwassenen en 4 kinderen.