Nacht van de Jazz op 26 november 2016


Jazz, het is geen enorm grote muziekstroming maar heel veel steden houden jaarlijks een jazzfeest. Dat meestal goed bezocht wordt. Na het begin vorig jaar van de landelijke Nacht voor de Jazz komt nu een tweede uitvoering. Kijk gauw of er een plaats bij jou in de buurt is die meedoet. Ga in de donkere oktobernacht genieten van de warme klanken der jazz.

Op zaterdag 26 november vindt de tweede editie van het landelijke evenement Nacht van de Jazz plaats. Tijdens deze avond en nacht treden in jazzclubs en op diverse andere locaties in elf Nederlandse steden jazzmusici uit binnen- en buitenland op. Vanwege de Nacht worden er dit jaar rondom 26 november extra jazzavonden en festivals georganiseerd in onder andere Wageningen, Nijmegen, Maastricht en Den Haag.

Meer dan muziek
Naast concerten zijn er ook films, literatuur, foto-exposities en jazz dj’s. Alles in het teken van de viering van de grote diversiteit en hoge kwaliteit van de hedendaagse (live-) Jazz in Nederland.

Op het programma staan onder meer: Harold Lopez Nussa Trio, Wayne Krantz and 2x Salvation, Sun Ra Arkestra en JD Allen. Het complete programma is te vinden op www.nachtvandejazz.nl.

Onbekend?
Organisator Marcel Kranendonk: “Nederland heeft een van de meest fijnmazige circuits voor jazz. Het effect is dat het niveau van de Nederlandse jazz erg hoog ligt. Om een live concert mee te maken, om die ervaring te beleven, dat is fantastisch. En het mooie is: met zoveel jazzpodia in Nederland is er altijd eentje in de buurt. Volgens ons weten nog niet genoeg mensen dat. Met dit landelijke evenement Nacht van de Jazz brengen we daar verandering in.”

VPRO Vrije Geluiden verzorgt op 19 november een vooruitblik op het evenement en op 26 november een thema-uitzending tijdens de Nacht van de Jazz op NPO Soul & Jazz.

Nacht van de Jazz is een initiatief van de VIP (Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia) en is een jaarlijks terugkerend evenement. Met de Nacht van de Jazz ligt de nadruk op de livemuziek en is er uitgebreid aandacht voor de jazz in zijn algemeenheid.

Volledige programma #NVDJ16: kijk op www.nachtvandejazz.nl