Extra licht in donkere dagen

BioLite Headlamp 330. Foto: Biolite.

Op reis met de auto en het is donker als je wat uit de kofferbak haalt? Aan het wandelen en de duisternis valt eerder in dan je dacht? Een extra lampje is dan altijd fijn. Zet hem op je hoofd en dan houd je je handen vrij. Dit is de nieuwste hoofdlamp van het merk Biolite.

Dimbaar

Dankzij de verderlichte 3D SlimFit-constructie vergeet je bijna dat je een hoofdlamp draagt, meldt de fabrikant. De dimbare spot levert een vermogen van 330 lumen en heeft zes verschillende standen. Ideaal voor actieve mensen die in het donker behoefte hebben aan een specifieke hoeveelheid licht.


De lamp is plat en steekt slechts 9 mm uit. Dankzij het lage gewicht van 69 gram en het antislipmateriaal van de verstelbare draagband zakt de lamp niet af en blijft hij uitstekend zitten.


De stof is uitermate zacht en comfortabel en voert bovendien vocht af zodat je hoofd droog en koel blijft bij elke activiteit. Bovendien is de lamp gemakkelijk met één hand te bedienen, zodat je je ogen goed op de weg kunt houden.

40 uur lichtopbrengst
Met een lichtopbrengst van maar liefs 330 lumen ben je verzekerd van goed zicht in donkere dagen. Je laadt de hoofdlamp op via de meegeleverde micro usb-kabel. De 900 Mah accu geeft tot 40 uur lichtopbrengst op één acculading en op de hoogste stand blijft de lamp 3,5 uur schijnen. Om ervoor te zorgen dat de lamp niet aangaat in je tas kun je hem eenvoudig vergrendelen.

De Headlamp 330 heeft zes verschillende standen: Spot, Flood, Spot + Flood, Red Night Vision en Strobe. Spot is zeer geschikt voor taakverlichting of om je wandelpad te verlichten tot 330 lumen, Flood geeft breedhoeklicht tot 100 lumen. Rood licht geeft een goed zicht in de nacht en de strobe functie is gericht op verdediging omdat het fel knipperende licht je belager verblindt.

Informatie
De BioLite Headlamp 330 is verkrijgbaar in vier kleuren bij de outdoorspeciaalzaak en diverse webshops. Winkeladviesprijs € 59,95. Ga voor meer informatie naar www.Technolyt.nl.