Stoer gebied voor lasergamen

De entree van de Laser Tag Arena.

24 juni 2020 / Een paar weken geleden waren we bij Vakantiepark Miggelenberg en we kwamen er op een middag weer achter hoe leuk lasergamen kan zijn voor de kinderen. Mijn oudste dochter is 8 en vindt het prachtig om de strijd aan te gaan. Bij Miggelenberg gebruiken ze daarvoor het mooie bos net buiten het park. Bij Hof van Saksen gaat het altijd net een stap verder en daar is een stoere Arena gebouwd voor de jonge laser strijders. “Zoek dekking achter de truck!”

Resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks net als Vakantiepark Miggelenberg, heeft de Laser Tag Arena gebouwd. Het is een spannend buitenspel voor jong en oud. Maar meestal schrijft de jeugd zich in voor deze activiteit. Afstand houden geboden! Maar dat lukt ook wel in deze actiegame buiten. Het past daardoor goed bij de coronatijd.

De Laser Tag Arena heeft nog het meest weg van een computerspelletje waarbij je je tegenstander de baas moet zien te blijven. Bij Hof van Saksen hebben ze er een spannend openluchtspel van gemaakt, dat wordt gespeeld op een afgebakend terrein van vijftig bij zeventig meter.

DAF YA126-truck, goed dekking zoeken
Verspreid over het terrein staan ongeveer veertig houten objecten waarachter deelnemers zich kunnen verbergen. Ook staat er een oude zeecontainer en een exemplaar van de legendarische DAF YA126-truck, waar deelnemers na afloop een stoere groepsfoto kunnen maken. Plus let op voor de droge grachten!

“We hebben dit actieve openluchtspel al in de kerstvakantie uitgetest. Inmiddels hebben we te maken met alle maatregelen van de huidige tijd, maar daar past de Laser Tag Game prima in. Je moet afstand houden om niet geraakt te worden. Na elk spel worden de materialen en de vesten die de deelnemers dragen helemaal ontsmet voor de volgende deelnemers,” aldus Eric Branolte, Manager Edutainment op Hof van Saksen.

Hof van Saksen is het duurste vakantiepark van Landal. Je moet een stevig bedrag betalen om er te verblijven. Als je er dan heengaat dan is er ongelooflijk veel te doen voor ouders en kinderen. Met de Laser Tag Arena heeft dit vakantiepark weer bewezen dat het bij de top van Nederland wil blijven.
Overzicht over de Laser Tag Arena.

Foto’s: met dank aan Hof van Saksen / Landal GreenParks.