Verken Amsterdam-Oost én een bijzonder hotel

Tropen Hotel, bijzondere overnachting in een bijzondere buurt. Foto: Tropen Hotel / KIT.

26 juni 2020 - Over idyllische bruggetjes, langs statige grachtenpanden en onder het Rijksmuseum door. Amsterdam verken je het allerbeste zoals Amsterdammers dat doen: per fiets. En dit is misschien wel het beste moment om op te stappen. De terrassen, restaurants en musea zijn weer open, maar de toeristische hotspots zijn aanzienlijk minder druk. Speciaal voor wie de hoofdstad op twee wielen wil bezichtigen heeft het Amsterdam Tropen Hotel een mooi arrangement samengesteld om in twee dagen de hotspots van de stad op te zoeken.

Buurt in opkomst

Het Amsterdam Tropen Hotel ligt meteen aan het sfeervolle Oosterpark in Amsterdam-Oost. Dit deel van de stad is al een tijdje in opkomst met steeds weer nieuwe hotspots, hippe pop-up stores en schattige koffietentjes. Deze buurt is nog relatief onontdekt, wat het een heerlijk authentiek sfeertje geeft. Het oude centrum ligt om de hoek, dus het verkennen van het oosten van de stad is prima te combineren met het bezoeken van de meer traditionele bezienswaardigheden. Zeker nu er geen grote drommen toeristen zijn. Reserveren is voor musea wel noodzakelijk, maar daar helpt de vriendelijke receptioniste van het hotel graag bij.

Het zomerse fietsarrangement is nu te boeken via www.amsterdamtropenhotel.nl en geldig vanaf 25 juni tot 1 september 2020. De prijs van €149 is voor twee personen en inclusief overnachting met ontbijt, ontvangst met welkomstcocktail in de bar en een volledig verzorgd driegangen diner in de binnentuin van het Koninklijk Instituut voor de Tropen. En natuurlijk het gebruik van de fietsen tijdens het verblijf! Het uitzicht op het groene Oosterpark – heerlijk voor een avondwandeling of om lekker te luieren op een kleedje in het gras – krijgen gasten er gratis bij.

Tuin en park al twee attracties
“Het wordt extra leuk nu we in de binnentuin gasten ontvangen sinds 1 juni. Overdag is het er heerlijk met veel zon en groen, ’s avonds is het net een sprookjestuin. Al met al werken we nu op de meest bijzondere én relaxede plek van Amsterdam, zo pal aan het park”, zegt een opgetogen Louisa de Ridder, Food & Beverage manager van het Koninklijk Instituut voor De Tropen.
Jouw geld gaat naar duurzame ontwikkeling (en het hotel)
Het Amsterdam Tropenhotel is onderdeel van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), dat zich richt op duurzame ontwikkeling. Of het nu gaat over het beter opsporen van tuberculose in Bangladesh, het vergroten van de toegang tot financiële diensten in Marokko of de strijd tegen kindhuwelijken in Malawi, KIT is ermee bezig. “Dit financieren wij mede door onze horeca en de evenementen die wij organiseren. Zo draagt iedere overnachting, biertje of maaltijd een beetje bij aan een betere wereld. KIT is sinds 1926 gehuisvest in een monumentaal pand aan de Mauritskade in Amsterdam-oost,” meldt het hotel. Het Tropenmsueum bevindt zich in hetzelfde gebouw, waar ook De Tropen café en restaurant te vinden is. www.amsterdamdetropen.nl en www.kit.nl