Uniek op de Vakantiebeurs 2015: UNESCO Werelderfgoed


Van Werelderfgoed heb je vast wel eens gehoord. Dat zijn bijzondere locaties die zeker het bezoeken waard zijn. Maar, vaak hebben die kleine pareltjes geen enorm budget om veel aan reclame te doen en daarom weten veel reizigers niet waar ze zijn. De 10 Nederlandse UNESCO Werelderfgoederen presenteren zich daarom gezamenlijk op de komende Vakantiebeurs in Utrecht.

Als je naar de beurs gaat om inspiratie op te doen, kijk dan eens naar deze unieke plekken in ons land. Als je houdt van historie, kunst, cultuur en tradities dan zal het echt een reisbelevenis voor je zijn om dit te bekijken.

10 redenen voor pure reisbelevenis
Ken jij ze alle 10? Maak (opnieuw) kennis met de tien werelderfgoederen uit het Koninkrijk Nederland in hal 7 van de beurs. Om de bekendheid van het UNESCO Werelderfgoed te vergroten hebben de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Nationale UNESCO Commissie, het Werelderfgoedpodium en de Nederlandse Werelderfgoedlocaties een gezamenlijke stand op de Vakantiebeurs 2015 (hal 7, F101).

Deel Nederlands Werelderfgoed
In de stand krijg je uitgebreid informatie en tips over het Nederlandse werelderfgoed en UNESCO Werelderfgoed in het algemeen. Ontmoet enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van de Nederlandse Werelderfgoedlocaties en ga in gesprek over de bijzondere ervaring die je opdoet wanneer je een werelderfgoed bezoekt. Mooie wandel- en fietsroutes brengen het duurzaam verkennen van het werelderfgoed in ons land, een stap dichterbij. In de stand kunnen bezoekers op de foto met hun favoriete Nederlandse werelderfgoed en deze delen met vrienden en familie. Ook worden er lezingen, een workshop, een prijsvraag en een quiz georganiseerd.

Je bent van harte welkom in hal 7, stand F.101 tegenover de grote Werelderfgoed Arrivabus!

De Vakantiebeurs is van 14 tot en met 18 januari 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Inderdaad, ook een deel van de Amsterdamse grachten staat op die wereldberoemde lijst van de Werelderfgoederen (zie foto).