Ronddwalen in nacht gehulde Rotterdamse musea


Eerst niet, toen wel en daarna weer niet. Nu komt witte rook uit Boijmans van Beuningen. De Rotterdamse Museumnacht gaat uiteindelijk toch door. Gelukkig maar, zo’n grote stad zonder een Museumnacht is toch raar. 22 musea en culturele instellingen doen mee, genoeg om heel lang te dwalen door de Rotterdamse nacht van 7 maart 2015.

Van 20.00 tot 24.00 uur zijn 22 musea en culturele instellingen in de stad open. Een passe-partout kost 17,50 euro per persoon.

Gratis vervoer
De Rotterdamse Museumnacht heeft in 2015 een iets andere opzet. De deelnemende instellingen zijn op 7 maart van acht uur 's avonds tot middernacht open. Door het gratis vervoer kan het publiek alle instellingen bezoeken. Er is geen overkoepelend thema.

Directeur van het Nederlands Fotomuseum Ruud Visschedijk namens de deelnemers over wat de nacht bijzonder maakt: “Met deze editie gaan we terug naar de kern; laten we zien wat we in Rotterdam aan kunst en cultuur in huis hebben. Alle deelnemers samen staan garant voor meer dan 60 tentoonstellingen en kleinere presentaties. Dat moet genoeg zijn voor een fantastisch avondje uit.”

Musea zetten de nacht zelf op
De afgelopen maanden is het roerig geweest rondom de Rotterdamse Museumnacht. Na onenigheid met een aantal musea over de koers zag de Stichting Rotterdamse Museumnacht eind 2014 onvoldoende mogelijkheden om het evenement te organiseren. Onder de culturele instellingen bleef niettemin een groot draagvlak bestaan voor een brede Rotterdamse Museumnacht die zij nu zelf organiseren. Alle musea in de stad die aan de voorgaande editie deelnamen en veertien culturele instellingen en galeries gaven aan weer mee te doen om het evenement voor de stad te behouden.

Rotterdamse Museumnacht 2015
Datum: Zaterdag 7 maart 2015, 20.00-24.00 uur
Passe-partout: 17,50 euro p.p. (voorverkoop vanaf februari 2015)

Waar kun je naartoe: Aboriginal Art Gallery, Belasting- en Douanemuseum, Museum Boijmans Van Beuningen, CBK, Chabot Museum, Feyenoord Museum & rondleidingen, Galerie Frank Taal, Stadsarchief Rotterdam, Kunsthal Rotterdam, Mariniers Museum, Maritiem Museum, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, SKVR, Het Natuurhistorisch, Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut, RAM & ramfoundation, Showroom MAMA, V2_Instituut voor Instabiele Media, WORM, Witte de With Center for Contemporary Art.

Foto: Boijmans van Beuningen,  Fotograaf: Fred Ernst.