Tuin als eigen recreatiekamer


Je eigen tuin, die krijgt steeds meer aandacht. Wat vroeger een groen grasveldje was, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een tweede woonkamer. Met goed weer zitten, hangen en luieren we daarin volop. Het is eigenlijk je eigen recreatiekamer geworden. De beurs TuinIdee wil je volop inspiratie meegeven.

Van 26 februari t/m 1 maart 2015 is het tijd om inspiratie op te doen in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch voor het buitenleven en de droomtuin op TuinIdee 2015. Het grootste tuinevent van het jaar, claimt de organisator, heeft als thema 'Leve de tuin' en stelt tuinbeleving centraal. De gevarieerde inspiratietuinen op TuinIdee laten de bezoekers stil staan bij de beleving die zij hebben in tuinen. Zintuigen worden op herkenbare en op nieuwe manieren aangesproken door bijvoorbeeld zingende vogels, kabbelend water, geuren en eetbare planten.

Op 25.000 m2 zijn diverse tuinstijlen, trends en bijzondere of verrassend toegepaste tuinplanten te beleven. In totaal presenteren zo'n 250 exposanten hun noviteiten en producten op het gebied van terrasoverkappingen, tuininrichting, onderhoud, styling en groen.

Voorbeeldtuinen om van de smullen
De tuin- en landschapsarchitecten Bram Breedveld en Ed Joosting Bunk van Studio LandLab hebben de inspiratietuinen en bijzondere exposities ontworpen. Een greep uit de boeiende voorbeeldtuinen:

- De Speeltuin - een tuin waar men in kan spelen op elementen uit de natuur zoals een klimboom
- De Plantenproeverij - een eetbare tuin met vergeten groenten en bijzondere kruiden
- De FlowerPower tuin - een tuin met een collectie planten in geestverruimende kleuren en geuren
- De Lusthof - een tuin vol plantaardige verleiders

Boogie to green
Op het grootste tuinevenement van Nederland zijn ook tal van boeiende presentaties te vinden. Zo komt het kunstwerk 'Victory Boogie Woogie' letterlijk tot leven. Op de openingsdag van TuinIdee leggen tientallen kinderen met kleurrijke lentebloeiers de laatste hand aan Mondriaans meesterwerk. Ook bijzonder is de 'Famous Green Gallery' met planten die een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis hebben gespeeld. Deze planten met een verhaal zijn toe te passen in eigen tuin.

Hoveniers geven presentaties
In het Tuintheater verzorgt hovenier Jurgen Smit dagelijks de presentatie van een gevarieerd programma en geeft demo's over snoeien. Ook tv-tuinman Rob Verlinden en groenstylist Romeo Sommers geven er acte de présence. In het TuinLab krijgt men praktische adviezen van kwekers, de plantendokter of tuinontwerpers en kan men op het spreekuur een tuinschets laten maken.

Entree en prijs
TuinIdee 2015 is van donderdag 26 februari tot en met zondag 1 maart 2015 geopend van 10.00-18.00 uur, op vrijdag 27 februari zelfs tot 22.00 uur. Entreeprijs is euro 11,50 in de voorverkoop via www.tuinidee.nl of euro 16,- aan de kassa. Kinderen tot en met 12 jaar gratis, mits onder begeleiding van een volwassene. Kijk voor meer informatie op www.tuinidee.nl.

©Holand10