Sprookjesachtig Duizel in het Park


Geluk zoeken in Rotterdam? Dan moet je misschien toch naar het kleine zomerevenement Duizel in het Park. Type: klein maar fijn. Fijnbesnaard en rijk aan mooie artiesten en verhalen in 2015.

Van 7 t/m 9 augustus 2015 gaat Duizel samen met de bezoekers op zoek naar stadsgeluk in en rond het Vroesenpark in Rotterdam. Het zit vaak in kleine dingen. Het bloeit tussen scheve stoeptegels, het kruipt op tegen hoog beton én het zit in ons ongehoord diverse programma verstopt. Duizel verleidt je om eens op een andere manier naar de stad te kijken. Hoe dat gaat kun je ontdekken op website: www.duizelinhetpark.nl.

Gevatte muziek
Op zoek naar stadsgeluk Met onverwachte en toegankelijke projecten is Duizel in het Park dé ontmoetingsplek voor Rotterdammers. De organisatie: “Samen willen we het kleine stadsgeluk ontdekken. Dat doen we o.a. met Friends of the Family die met hun muziek de vrijheid willen vieren. Harm Goslink, muzikant, kunstenaar, instrumentenbouwer én Rotterdammer, schrijft speciaal voor Duizel een lied over het Vroesenpark met hulp van omwonenden. Das Audio Combo geeft je met hun eigenzinnige combinatie van orgels, bas en oude synths het gevoel een geboren danser te zijn, terwijl singer-songwriter Sir Ian en Feaver juist je gevoelige snaar raken met hun muzikale experimenten. Laat je verwonderen door de gevatte gedichten en korte vertellingen van Jaap Robben, of door de oorstrelende Vlaamse verhalen van Griet op de Beeck die hun geschreven grenzen te buiten gaan. Sanneke van Hassel, bekend van haar verhalenbundel Hier blijf ik, komt op Duizel vertellen over de gewone en toch ongewone mensen in Rotterdam: een ode aan kleine levens in een grote stad.”

Voorheen en Weer
Samen met de Rotterdamse literatuurliefhebber Leo Hogenboom gaan bezoekers het gesprek aan met de auteurs over hun werk en over de stad, en ontdek je waarom zij schrijven wat ze schrijven. Ook je eigen verbeeldingskracht krijgt op Duizel alle ruimte. Bij Voorheen en Weer, een nieuw concept van theatermaker Laura Groeneveld (bekend van eerdere beeldende ervaringen op o.a. Oerol, Over het IJ en Theater aan Zee in Oostende), schrijf je over verloren plekken en herinneringen aan het Rotterdam van vroeger.

Dagdroom
De internationaal geprezen choreograaf Erik Kaiel en zijn performers nemen je mee in Murikamification, een absurdistische dagdroom waardoor je de ruimte in en rond het Vroesenpark op een nieuwe manier verkent. Of proef bij Gedichten in 6D van Senself hoe een hapje uit een strofe smaakt. En net als vorig jaar kun je weer lekker rock&rollen en de polonaise lopen bij Het Danspaleis!


Foto: dank aan Duizel in het Park.