Berlijn komt even op bezoek in Amsterdam

Foto: Pop up Berlin / Cherry Picker

De hippe stad Berlijn is even, een weekje, te vinden in Amsterdam. Onze Oosterburen richten voor een week een winkelruimte in waarin je typisch Berlijnse merken vindt. Leuk om even te proeven hoe de stad kan voelen. Het is niet opgezet om de stad te promoten maar om merken en producten uit deze stad te laten zien. Dat kan leuk zijn want wanneer kom je anders de Ampelmann uit Berlijn tegen. Van 16 tot en met 22 november 2015 in de Utrechtsestraat 105.

AMPELMANN in je schoen
Wat dacht je van het mannetje van de Berlijnse stoplichten? Geen saai groen of rood licht bij een voetgangersoversteek maar een groen of rood mannetje. Dat werd een symbool voor de stad en een cultfiguur.  AMPELMANN verkoopt diverse producten waarin dit Ampelmännchen de hoofdrol speelt. Op woensdag om 17.00 uur en zaterdag om 13.00 uur houden ze een Happy Hour, waarbij je 50% korting krijgt.

Een iets grotere schoonheid zijn de fietsen van Standert BicyclesTM. Deze Berlijnse stadsfietsen passen helaas niet door de schoorsteen, maar helpen je des te meer je cadeaus op tijd op hun plek te krijgen.

Bril en designmeubels
Leuk voor pakjes- en kerstavond zijn de met de hand gemaakte metalen framebrillen zonder schroeven van ic! berlin. Of misschien een humanoïde robot van VFXbox of minimalistische designmeubels van minimum? Ook zijn de consumenten 3D-printers BigRep ONE.2 en 3yourminD van de partij in Pop into Berlin. Bij 3yourminD print je in de winkel Berlijnse iconen zoals de beroemde tv-toren. De feestdagen leg je orgineel vast met de panorama-camera van Panono.

Kerst en oud en nieuw met Berlijns bier of mix
In de pop-up store zijn exclusieve drankjes uit Berlijn te verkrijgen zoals het duurzame biermerk BRLOBerliner Winter; een mix van wodka, ongefilterd appelsap en speciale kruiden zorgt ervoor dat je in ieder geval niet bevriest als je buiten je vuurwerk afsteekt. Voor de die-hards is er Our/Berlin. Ook de snoeperds worden niet vergeten met tongstrelend ouderwets snoep van Retos Candyfarm.

Waar en wanneer?
Adres: Utrechtsestraat 105, Amsterdam
Data: 16 t/m 22 november 2015

Openingstijden:
Maandag: 14.00 uur - 19.00 uur
Dinsdag en woensdag: 10.00 uur - 19.00 uur
Donderdag: 10.00 uur - 16.00 uur
Vrijdag: 10.00 uur - 19.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur - 18.00 uur

Zondag: 10.00 uur - 16.00 uur