Even wat vragen over Arnhem in de VVV huiskamer

Foto: RBT KAN / Tycho’s Eye Photography

Arnhem, een heerlijke stad om in te dwalen voor een dag. Of om er een lang weekend te zijn. De Gelderse stad heeft genoeg te bieden aan kunst, winkels, horeca en monumenten. Om alles te weten pak je natuurlijk je smartphone erbij. Er zijn van die vragen die je niet meteen op je telefoon kan opzoeken. Dan is het handig dat iemand van de VVV Arnhem je kan helpen. Dan kun je ook even genieten van hun huiskamer in het spraakmakende station (ontwerp Ben van Berkel) van Arnhem.

Op maandag 16 november is de  StationsHuiskamer met Visit Arnhem, dat is de VVV, op station Arnhem officieel geopend. Wethouder van Burgsteden, wethouder Elfrink, directeur RBT KAN Jurriaan de Mol en regiodirecteur NS Ineke van Gent namen de Stationshuiskamer in gebruik door samen met medewerkers het “inpakpapier” van de nieuwe locatie te scheuren en gezamenlijk de StationsHuiskamer en Visit Arnhem binnen te treden.

Anders dan een VVV-winkel
Die huiskamer was al een aantal dagen open en volgens Jurriaan de Mol “gezellig druk”. Op het station Arnhem beproeft NS  een variant waarbij Visit Arnhem en de StationsHuiskamer in één ruimte komen. Visit Arnhem biedt je allerlei VVV-informatie zoals de bezienswaardigheden van de stad en omgeving.

Even bijkletsen of opladen
De StationsHuiskamer bestaat uit drie kleinere warm ingerichte huiskamers met de thema’s: Veluwe, Modeatelier en Fashionstore. Deze thema’s passen bij de stad Arnhem en zorgen voor lokale herkenbaarheid. Je kunt als bezoeker mensen ontmoeten, even ontspannen of werken in een huiselijke sfeer. Je krijgt ook de laatste reisinfo op een TV scherm, is er gratis wifi en zijn er extra stopcontacten en mobiele telefoonopladers als service voor de reiziger aanwezig. Aan de bar kun je een goede kop koffie en lekkers voor erbij kopen.

Wat vind je er van?
Overigens kun je je mening achterlaten over deze opvallende huiskamer in het wulps ontworpen station. NS en VisitArnhem willen graag weten wat je als city tripper van de aanpak vindt.

In transit
Met een scala aan diensten en producten biedt Visit Arnhem de bezoeker uitgebreide toeristische informatie over onder meer de natuur, cultuur en historie van Arnhem en omgeving, attracties en bezienswaardigheden, horeca, winkelen, openbaar vervoer en meer. Je voelt je welkom als je met de trein komt of gaat, en onderweg naar het centrum van de stad nog snel even een vraag wilt stellen. Of je blijft wat langer hangen, ontspannen met een goede koffie op tafel.