Langer slapen in je weekend weg ga dan naar het strand


Ze snappen het in Zeeland. Een weekendje weg in eigen land is niet alleen leuk, voor de meesten is het tijd om bij te tanken. Heerlijk Slapen. Weg van de drukte van alledag. Zeeland heeft aan strand geen gebrek. Wat blijkt, na een strandwandeling slaap je langer. Dat gevoel had je al maar nu heeft de wetenschap dit ook vastgesteld.

Een wandeling over het strand maakt je lekker slaperig. Onderzoek van de Britse Universiteit van Surrey toont aan dat je daarna die nacht 47 minuten langer slaapt. Je weet het bij statistische onderzoeken, dat is dan nog maar een gemiddelde. Wie weet haal jij het uur wel.

Wandelen levert je geluk op
Bijzonder aan dit onderzoek is dat ze een controlegroep instelde die ook ging wandelen maar dan het land in.  Aan het onderzoek deden 100 mensen mee tussen de 21 en 82 jaar oud. 50 mensen maakten een wandeling landinwaarts, bijvoorbeeld over de hei. De andere helft liep een even lange route over het strand. Na afloop voelden beide groepen zich gelukkiger en kalmer. Dat is ook al goed om te weten, wandelen geeft je een fijn gevoel. In de slaapduur was er een duidelijk verschil te zien tussen de groepen. De strandwandelaars sliepen 47 minuten langer dan normaal, tegen 12 minuten voor de groep die landinwaarts liep.

Strand uitkiezen in Zeeland? Kijk dan op www.vvvzeeland.nl. Je kunt daar ook heel goed strand en natuur in de duinen combineren.