Kunst hacken in Utrecht?


Op 26 februari 2016 opent HACKING HABITAT, een grootschalige internationale tentoonstelling op de grenzen van kunst, technologie en sociale verandering. Meer dan 85 internationaal bekende kunstenaars tonen tot 6 juni 2016 zowel nieuw als bestaand werk in de voormalige gevangenis aan het Utrechtse Wolvenplein. Bijzondere mix van locatie, super technologie en theater.

De gevangenis is metafoor voor de wijze waarop technologische, politieke en economische systemen ons in hun greep houden. Juist een echte gevangenis versterkt de ervaring van digitale opsluiting. HACKING HABITAT neemt als tentoonstelling de bezoeker mee in een wervelende science fiction real time. Ze maakt controle voelbaar en toont een krachtig verzet waarin kunstenaars het voortouw nemen. Op speelse wijze heroveren zij hun leefomgeving. Ze hacken hun habitat en openen ruimte voor bezinning, debat en vernieuwing.

Hightech maar ook old skool theater
Hoewel HACKING HABITAT een hightech uitstraling heeft komen alle kunstvormen aan bod: theater, film-, video- en schilderkunst, installaties, geluidskunstwerken, interactieve games en DIY workshops. De werken zijn van hoge kwaliteit zoals de organiserende stichting Niet Normaal eerder heeft bewezen met de kunstmanifestaties Niet Normaal (Beurs van Berlage, Amsterdam, 2009/10) en Ja.Natuurlijk! (Gemeentemuseum Den Haag, 2013). Meer informatie: www.hackinghabitat.com.

Praktische informatie
Datum: 26 februari tot 6 juni 2016
Locatie: Gevangenis Wolvenplein, 3512 CK Utrecht
Openingstijden tentoonstelling: woensdag t/m zondag van 10.00 - 18.00 uur

Rondleidingen: worden aangeboden door de staf en door kunsthistorici van
ARTTRA. Zie www.arttra.nl
Toegang en kaartverkoop: Online: volwassene Є 12,50 / student Є 9,-/ CJP Є 6, -Aan de deur: volwassene Є 15,- / student Є 10,- / CJP
Є 7,50 / kinderen tot 12 jaar gratis.
Groepen v.a. 10 personen Є 8, - p.p.