Vaker kamperen in de natuur?


Niet zo’n trek in van die megacampings met vier zwembaden en drie glijbanen? Je zoekt liever de rust op door je tent tussen de bomen te zetten en ’s ochtends te genieten van de eerste warme zonnestralen. Dat komt goed uit want Natuurkampeerterreinen heeft twee campings toegevoegd aan het aanbod.

Overijssel
Het gaat om De Klashorst in Diffelen en De Hoogte in Eesveen. Beide terreinen liggen in Overijssel. Helaas zijn er twee locaties gestopt als Natuurkampeerterrein: De Kemphaan in Almere en De Boschplaatse in Blijham (Groningen). Over de Kemphaan meldt eigenaar van het terrein Staatsbosbeheer: ‘Deze keuze heeft Staatsbosbeheer gemaakt omdat de standaarden die bij een natuurkamperen horen niet meer gegarandeerd konden worden op dit natuurkampeerterrein.’ In totaal zijn er dit jaar 132 Natuurkampeerterreinen waar kampeerders kunnen kamperen midden in de natuur.

Natuurkampeerkaart nodig
Het Groene Boekje 2016, met een overzicht van alle Natuurkampeerterreinen, is begin dit jaar verschenen. De gids komt jaarlijks uit en bevat de Natuurkampeerkaart die nodig is om de kunnen kamperen op de terreinen. Het Groene Boekje is te koop op alle Natuurkampeerterreinen, bij outdoor keten Bever, diverse (reis)boekhandels en via www.natuurkampeerterreinen.nl.