Slimme Wereldhavendagen 2016 dijen uit naar Katendrecht

Een keer in de 5 jaar is er Sail Amsterdam, het grootste nautische evenement van Nederland. In de andere jaren is er een duidelijke andere winnaar: de Wereldhavendagen van Rotterdam. Deze vinden plaats op 2, 3 en 4 september 2016. Het nautische gevoel kun je steeds dichter bij het centrum van de stad ontmoeten. De havendagen breiden uit naar Katendrecht. Ben je een fan van water, schepen en actie? Dan is dit mooi voor een weekend Rotterdam.

Op 2, 3 en 4 september 2016 zullen honderdduizenden bezoekers uit Nederland, maar ook van over de grenzen, een kijkje achter de schermen komen nemen achter de havenactiviteiten.

Programma niet af, thema wel bekend
Het programma is volgens directeur Bruijnincx nog volop in ontwikkeling. Wat echter wel duidelijk is, is dat het evenement grootser van opzet wordt. “We betrekken dit jaar ook de Rijnhaven er veel meer bij, waar volop nautische demo’s zullen worden gegeven.” Het ‘uitdijen’ naar Katendrecht zet ook voort. “Ook daar komen fors meer activiteiten dan vorig jaar.”

Thema Slimme haven
The Smartest Port, dat is het Engelstalige thema van de havendagen dit jaar. “Op vrijwel elk aspect draait de haven van Rotterdam mee in de wereldtop”, aldus Sabine Bruijnincx, directeur van stichting Wereldhavendagen. “Dat maakt het niet alleen een geweldige leerschool, er zijn ook volop mogelijkheden en support voor innovators om te slagen. Bijvoorbeeld op het gebied van containers, (petro)chemie, offshore, spoor en (break)bulk, maar ook als het gaat om circulariteit of het internet of things. Innovatie stroomt door stad en haven. Dit maakt Rotterdam niet alleen één van de grootste havens ter wereld maar ook de slimste. Op 2, 3 en 4 september zullen honderdduizenden bezoekers uit Nederland, maar ook van ver over de grenzen, dit mee gaan maken als ze een kijkje achter de schermen komen nemen.” Hopelijk gaan we dat als publiek ook zichtbaar beleven bij de vele demonstraties.

Mijn Wereldhavendagen (Mijn WHD)
Geheel in lijn met het thema van dit jaar wordt het evenement zelf ook ‘smarter’. De haven laat zich graag zien als de slimste van de wereld. Zo wordt de online Mijn Wereldhavendagen-toepassing gelanceerd. Hiermee krijgen gebruikers heel overzichtelijk op hun computer of smartphone de activiteiten en excursies van de Wereldhavendagen gepresenteerd en kunnen zij zo makkelijk hun persoonlijke WHD-programma samenstellen.

Met de Oad bus naar Rotterdam
Ook slimme nieuwe mogelijkheden biedt de samenwerking met Oad, die dit jaar van start gaat. Vanuit alle windstreken rijden op zaterdag en zondag Oad-bussen naar de Wereldhavendagen. Van Groningen tot aan Middelburg en van Alkmaar tot aan Eindhoven. Geen parkeerzorgen en geen stress en dus optimaal genieten van de Wereldhavendagen, meldt het touringcarbedrijf. Er zijn vier verschillende arrangementen beschikbaar: www.oad.nl/wereldhavendagen