Laat de techie in jezelf los in Utrecht

Foto: met dank aan Toerisme Utrecht

In mei vakantie? Leuk, lekker een stad in. Je kunt het ook anders aanpakken: laat de techie in je los. Dan moet je echt naar Utrecht toe. Daar komt voor het eerst het grootste techfestival van de wereld naartoe, meldt de toeristische organisatie van de Domstad. Het festival zo groot dat daarvoor van 25 tot en met 29 mei 2016 de Jaarbeurs ingezet wordt. Ben je toch een beetje een geek en vind je techniek en technologie super. Ga dan spelen en kijken bij Campus Party.

Van 25 tot en met 29 mei 2016 stroomt de Jaarbeurs in Utrecht vol met studenten, techfans, innovators en geeks voor Campus Party. Tijdens dit fenomeen werken deelnemers – zogenaamde Campusero’s – vijf dagen lang, 24 uur per dag samen in workshops, challenges en hackathons aan toekomstgerichte uitdagingen. Die zijn opgezet door toonaangevende bedrijven en instellingen, zoals gemeente en provincie Utrecht, Achmea, Exact Software en Rabobank.

Overnachten?
De Campusero’s overnachten in een speciaal ingerichte hal met vijfduizend tenten. Dus niet teveel snurken, graag.

Zelfs Nobelprijswinnaar als spreker
Deelnemers verbeteren hun skills tijdens diverse workshops en laten zich inspireren door (internationale) topsprekers. Denk aan Dirk Ahlborn van Hyperloop Transportation Technologies, Nobelprijswinnaar Dan Shechtman, Bas van Abel de CEO van Fairphone, Camille François van het Berkman Center for Internet & Society van Harvard en Matthew Reyes van GoPro NASA.

Ook is er aandacht voor diverse nieuwe technologieën, zoals 3D-printen, virtual reality en robotica, en is er digitaal entertainment in de vorm van gametoernooien, droneraces en cosplayclubs.

Naar de site van Campus Party.