Omgeven door romantiek in Keukenhof op 7 en 8 mei

Foto: Keukenhof

Bloeiende bloemen, het lenteweer en de prachtige omgeving van Keukenhof vraagt er om je lief mee te nemen voor een dag uit. Keukenhof weet maar al te goed dat het park romantische gevoelens oproept bij het publiek. Dat wordt dan ook volop benut op 7 en 8 mei 2016. Veel muziek en schone diva’s vind je op die dagen tussen de duizenden bloemen.

Sprookjesachtige figuren in negentiende-eeuwse klederdracht. De Drijvende Diva die zwevend over de vijver van Keukenhof aria’s van Mozart zingt. Klassieke orkesten, ensembles en dansgroepen die tussen de bloemenpracht optredens verzorgen. In Keukenhof wanen bezoekers zich tijdens Romantiek in Keukenhof, op 7 en 8 mei, in de negentiende eeuw.

Verrassingen in het park
Verspreid over het weekend verrast Keukenhof bezoekers met uiteenlopende klassieke bezienswaardigheden en activiteiten. Zo spelen professionele musici van Nederlands topniveau, live muziek op verschillende locatie in het park.

Het Alma Quartet, een samenvoeging van leden van de twee Nederlandse orkesten het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest, Konstantyn Napolov (slagwerk) en Mathieu van Bellen (viool), het Alchemy Ensemble, Luz y Sombra (tango trio) en Duo Scholtens - Janssen maken allen onderdeel uit van dat muzikale programma. De optredens zijn verdeeld over verschillende vaste en pop-up podia.

Ballet
Meer romantiek vinden bezoekers in een optreden ballet van de Russian School of Arts, in de sprookjesachtige figuren in klederdracht die langs lopen terwijl bezoekers genieten van de muziek en van een picknick in het gazon. In de vijver van Keukenhof duwen twee sierlijke waterlakeien De Drijvende Diva voort, een sopraan in een enorme baljurk van paraplu’s die aria’s zingt van Mozart en Puccini.

Ballet, De Drijvende Diva en klassieke muziek tussen de fleurige bloemenperken in Keukenhof. Wandelen langs de bloemen in Keukenhof die volop in bloei staan en dan opeens verrast worden door een strijkje, een sopraan of een violist. Het is een cadeautje van Keukenhof, in de vorm van het evenement Romantiek in Keukenhof.