Weekend weg aan Gelderse rivieren?

Illustratie: RBTKAN

Kijk, daar houden we van als redactie van Holland10; goede kaarten die je op ideeën brengen. Pak die beleveniskaart van Gelderland, stap op de fiets en je kunt zo ongelooflijk veel zien en bezoeken in ons eigen Nederland. Water trekt altijd, het is heerlijk om tijdens droge dagen de oevers en naburige steden te verkennen. Het mooie is dat je nog meer kunt want op deze kaarten staan ook de struinroutes door de grillige uiterwaarden.

Tot 2 kilometer van het water af
De waterbelevingskaart regio Arnhem Nijmegen biedt de gebruiker een overzicht van bootverhuurders, fietsroutes langs het water, struinroutes door de uiterwaarden, veerpontjes en ook nog eens adressen voor eten en drinken aan de oevers of slaapadressen óp het water. Musea, dagattracties, tuinen en recreatieplassen worden niet vergeten. En dat alles binnen een radius van maximaal 2 kilometer langs het water. De kaart is gratis verkrijgbaar bij VVV en toeristisch bedrijfsleven in de regio Arnhem Nijmegen.

Handzaam
Het drukwerk heeft aan de ene zijde een overzichtelijke kaart van de Maas, Waal, Rijn en IJssel. Duidelijke iconen geven de plekken van alle vermelde accommodaties aan. Rondom die kaart en aan de achterzijde staan - overzichtelijk per rubriek ingedeeld - de namen en adressen van ieder bedrijf, plus een kaartcoördinaat. Met die coördinaat kan de gebruiker iedere accommodatie heel makkelijk op de kaartzijde terugvinden. Zo doe je met de kaart alle mogelijke inspiratie op voor een uitstapje op of langs het water. Wat denk je van een fietstocht over de dijken, het water oversteken per fietspontje, een drankje op een terras met uitzicht op de voorbijvarende schepen en een heerlijk diner van visspecialiteiten aan een rivieroever. En ten slotte slapen op een ark in het water. Een dagje uit kan dan zomaar door deze kaart veranderen in een compleet weekend weg.
Veel belangstelling voor op en rond het water
Toeristische organisatie RBT KAN heeft ervoor gezorgd dat vele tienduizenden kaarten zijn gedrukt. Adjunct directeur Hanneline Oosting: “Wij verwachten stormachtige belangstelling van het publiek voor dit leuke product. De afgelopen vier jaar hebben we veel geïnvesteerd om de charmes van de grote rivieren bij het publiek onder de aandacht te brengen. En met succes. Want er is veel belangstelling voor alle nieuwe websites, route-apps en gedrukte routes. Deze waterbelevingskaart bundelt al die nieuwe producten. Hij is daarom verkrijgbaar bij alle VVV’s en toeristische bedrijven in de wijde regio. Uiteraard gratis, zodat nog meer mensen hun toeristische weg op en langs het water zullen vinden. Wil je overigens je inspiratie rond het water digitaal opdoen, kijk dan op www.geldersestreken.nl/rivieren. Daar vind je de kaart als interactief product gepresenteerd.”