Ontdekkingsreis langs de glinsterende Randmeren en leuke steden


Kleine parels van Nederland, dat zijn de Randmeren. Een mooi gebied met veel water, prachtige uitzichten en leuke stadjes. Het is ook een gebied met volop campings en andere overnachtingsmogelijkheden. Eindelijk is de fietsroute klaar waardoor je 150 kilometer langs dit Nederlandse water kunt wegtrappen. Genieten van wind, water, eilandjes en stadjes. Het wordt een prachtige ontdekkingsreis.

150 kilometer weids uitzicht
De lokale promotieorganisaties noemen deze route Rondje Randmeren. Je moet dan wel even doortrappen want dat rondje is toch maar liefst een dikke 150 kilometer lang. Daarom is het ideaal voor een weekend weg waarbij je een mooie overnachting boekt. De volgende dag weer op de fiets en verder de meren ontdekken. Als je meerdere stadjes gaat bezoeken, trek er dan meer dagen voor uit.

Laatste schakel
Er ontbrak nog één schakel in deze fietsroute en dat was het deel tussen de Kleine Mheenweg naar de Ooster-Mheenweg in Harderwijk. Nu dit tracé ook is opgeleverd, is de fietsroute langs de randmeren compleet.

Door 5 provincies en deel Zuiderzeeroute
De opening van het fietspad is tevens de start van de campagne ‘Rondje Randmeren’. De fietsroute rond de Randmeren van ongeveer 150 kilometer beslaat in totaal 5 provincies en voert langs de negen Randmeren tussen Almere en Kampen. De route kan op iedere plaats starten en uitgestippeld worden via de fietsknooppunten, Google Maps of een deel van de Lange afstandsroute Zuiderzeeroute. Het kenmerk van de fietsroute om Randmeren heen zijn de weidse uitzichten over het op het water en de grote variëteit aan steden, dorpen en natuur langs deze veelzijdige route.Fietsveer tussen Biddinghuizen en Nunspeet

Steden die je kunt bezoeken zijn onder meer:
Elburg
Harderwijk
Lelystad
Almere
KampenLigfietsers in Elburg

Horeca dicht bij elkaar
De route langs het water en door de bossen is bij uitstek geschikt om in een meerdaagse fietstocht te beleven. De overnachtingsplekken en horecavoorzieningen liggen op korte afstand van elkaar en onderweg zijn er veel aanvullende activiteiten. Het is een aantrekkelijke, veilige, en ononderbroken toeristische fietsroute om het meer heen. Het tracé door de Mheenlanden dat nu wordt opgeleverd draagt sterk bij aan de landschappelijke beleving.


Foto's: Gastvrijerandmeren

Holland10©