Shopping Night Den Haag volwassen evenement

Foto's: ShoppingNight Den Haag

Het begon ooit, nu tien jaar geleden als een avond waar je veel korting kreeg in de winkels. Daarvoor wil je niet meer de stad in. Je gaat om te genieten, om verrast te worden. Nou, dat lukt tegenwoordig goed in het Haagse. Ga vrijdag 24 juni lekker lang shoppen, tot 12 uur in de nacht, en geniet van de festivalsfeer met food trucks en veel muziek.

Het thema is Celebrations met overal op straat muziek, entertainment, lekker eten en natuurlijk shoppen. Schaatsheld Mark Tuitert komt een demo geven op skates, freestylers laten hun ongelofelijke tricks zien, er zijn modeshows en tal van winacties en workshops. Natuurlijk zijn de winkels tot middernacht geopend en delen fijne kortingen uit.

Festival in stedelijke sfeer
Leuk die winkelacties maar je kunt nog veel meer doen. Het feest gaat ook tot in de kleine uurtjes door, met after parties en bioscoopvoorstellingen, waar je op vertoon van een kassabon van een winkel tijdens de ShoppingNight uren korting krijgt op de films die na middernacht beginnen. Zoveel te doen en maar één nacht om het allemaal te beleven. De Haagse ShoppingNight gaat voor de kleintjes al om 16.00 uur ’s middags van start op Haagsche Bluf.

De dress code: Colourful
De Haagse Binnenstad is tijdens de tiende ShoppingNight kleurrijker dan ooit. Niet alleen is de dress code ‘colourful’, maar het programma is ook veelkleurig, voor alle leeftijden en alle smaken, van hiphop tot klassiek, van zoet tot pittig. Ook de modeshows nemen de dress code serieus en showen kleding in alle kleuren van het spectrum. Felgekleurde piñatas hangen vrolijk te bungelen tussen de lampionnen in de straten en kun je winnen. Op de gevel van Mediamarkt maakt de Rotterdamse kunstenaar Eelco ‘Virus’ van den Berg een gigantische muurschildering, als kleurrijke herinnering aan deze bijzondere ShoppingNight.


Urban playground
Op de grote Marktstraat voor het Spuimarkt Complex is de Urban Playground, waar inline skate, BMX, MTB en Step/Scoot, zorgen voor spetterende strijd tijdens hun battles. Mark Tuitert en team showen hier hun tricks met de nieuwste urban skates. Wil je zelf niet stilzitten dan nodigt Health City je uit om mee te doen met hun zumba demo’s. Het I Love Hip Hop Festival laat zich zien met een live art graffiti performance van de internationale kunstenaar ‘Virus’ op een metersgroot doek aan de gevel van de MediaMarkt en pittige breakdance battles.

Eten verbonden aan goodiebag
Shoppen op een lege maag is niet nodig. Vanaf 18.00 uur tot 19.30  duurt de goodiebagbite en serveren verschillende restaurants in de binnenstad voor 15 euro een dagschotel met daarbij een goed gevulde goodiebag. Op de website kun je zien welke zaken deelnemen. Reserveren is verstandig, want op is op. Op de Grote Marktstraat valt ook van alles te proeven op de Street Foodies & Smoothies Boulevard, waar mobiele keukens de lekkerste streetfood gerechten klaarmaken, terwijl dj’s en bandjes op de achtergrond voor muziek zorgen.

Kun je het niet meer overzien? Gebruik de app
Wil je het shoppen gestructureerd aanpakken, download dan de Shopkaart App. Daarmee kun je een eigen shoplist aanmaken, zodat je geen actie mist. Bovendien zit er navigatie op, zodat je keurig voor de juiste deur afgeleverd wordt. Uiteraard is de website van ShoppingNight ook dé plek om te ontdekken wat er allemaal gebeurt in de binnenstad op 24 juni.

Informatie over ShoppingNight

Datum             :           Vrijdag 24 juni 2016

Tijd                  :           16:00 / 17:00 uur – middernacht

Entree             :           Gratis

Locatie            :           Haagse binnenstad

Website          :           www.shoppingnight.nl

Facebook        :           www.facebook.com/ShoppingNightDH

Twitter            :           #shoppingnight070


Holland10©