Redden en blussen tussen de vliegtuigen van Aviodrome

Foto: Aviodrome

In vervolg op het succesvolle evenement van 2015 organiseert attractie Aviodrome dit jaar weer een tweedaagse fly-in met als thema ‘Redden en blussen’. Compleet met bijzondere blus- en reddingsvoertuigen en blusvliegtuigen van politie, brandweer en ambulance staat Luchtvaart-Themapark Aviodrome op 20 en 21 augustus 2016 in het teken van diverse helden uit heden en verleden. Van echte brandweer tot jeugdheld brandweerman Sam kun je er vinden.

Grote bluswagens en demonstraties
Bezoekers kunnen op 20 en 21 augustus originele Amerikaanse politievoertuigen bewonderen en een grote bluswagen van de Brandweer bekijken. Er zijn spannende demonstraties met speurhonden en de Zingende Kapsters zingen hits uit de jaren ’40 en ’50 terwijl ze de mooiste kapsels creëren, de Dierenambulance verzorgt gewonde knuffels en de kleinste bezoekers kunnen op de foto met Brandweerman Sam.

Ook kan men zelf de held spelen door uit een echte Boeing 747 te abseilen, een stormbaan te overwinnen of met een speurhond op zoek te gaan naar verdachte pakketjes. Het leuke is dat niet alleen de kinderen zich verbazen over de reddingsdiensten. Door de mix met historische voertuigen en vliegtuigen vinden ook veel ouders deze tweedaagse bijzonder om te bezoeken.

Historische vliegtuigen
Maar er is meer. Net als vorig jaar komen verschillende historische vliegtuigen naar Aviodrome. Zo kunnen bezoekers een rondvlucht boeken op de Consolidated PBY-5A, kortweg Catalina genoemd. Dit is een vliegboot die zowel op het water als op een landingsbaan kan landen (en dit op Aviodrome ook doet). De Catalina werd door diverse strijdkrachten, waaronder ook de Nederlandse marine, gebruikt vanaf 1936 tot ruim na de Tweede Wereldoorlog. Ook is er een authentieke Spitfire te bewonderen, een Brits jachtvliegtuig. Het toestel werd in 1938 in productie genomen en gedurende de gehele Tweede Wereldoorlog ingezet door de geallieerden, voornamelijk door de RAF.

Wanneer en tijden
Aviodrome is tijdens het evenement ‘Fly-in: Rescue Heroes’ op 20 en 21 augustus geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is gratis voor bezoekers in bezit van een Museumkaart. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de speciale evenementensite.