Wandeling door Zwolle in Tour de Hanze

Foto: MarketingOost

Zwolle is niet zo groot en er is veel te zien. Een ideale stad voor een weekendje weg en om te voet te ontdekken. In deze zomervakantie van 201 worden weer veel stadwandelingen aangeboden. Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tot en met 27 augustus 2016 ontdek je de leukste plekjes van de Hanzestad Zwolle, tijdens de historische stadswandeling ‘Tour de Hanze’.

Door het oude centrum
Tijdens de ± 2 uur durende historische stadswandeling verhaalt de stadsgids over de geschiedenis van de Hanzestad en u bezoekt daarbij plekken en gebouwen waar u de geur van het verleden kunt opsnuiven. De wandeltour voert onder andere langs ‘Onze Lieve Vrouwe Basiliek met Peperbustoren’ en de enige nog overgebleven stadspoort van Zwolle, de ruim 600 jaar oude Sassenpoort. De ervaren stadsgids vertelt u onderweg over de Hanze, talloze gevels en bouwstijlen. Tevens kunt u een groot aantal monumenten als de Schepenzaal en de Grote- of St. Michaëlskerk van binnen bezichtigen (indien beschikbaar). De kosten bedragen € 6,00 p.p.

Reserveren is nodig 
De wandeling start om 14.00 uur bij het Stedelijk Museum Zwolle, aan de Melkmarkt 41. Reserveren is verplicht vanwege het beperkte aantal plaatsen per wandeling.

Inschrijven kan via onze website: www.overijsseltrips.nl. Daar vindt u bij het item stadswandelingen de stadswandelingen op inschrijving. U kunt hier via de reserveringsbutton online reserveren. Ook voor andere groepsuitjes in Overijssel kunt u bij ons terecht. Heeft u vragen of wilt u reserveren, dan kunt u contact opnemen met MarketingOost, afdeling Overijsseltrips van maandag tot en met vrijdag, via overijsseltrips@marketingoost.nl.

Liever een andere tijd?
Wilt u graag op een ander tijdstip een stadswandeling onder leiding van een gids doen? Kijk dan ook op www.overijsseltrips.nl voor de verschillende mogelijkheden. Kleine groepen & last minute bezoekers kunnen contact opnemen met het Zwolse Balletjeshuis / Toeristisch Info Punt: 038-4218815 - info@zwolseballetjes.nl