Brullende dinosaurussen in Nederland


Dinosaurussen tref je volop aan in de zomer van 2018 in Nederland. Je kunt deze maand de prehistorische dieren zien en horen brullen in tijdelijke attracties in Schiedam en Utrecht. Dus voordat je gaat en euro’s neertelt voor een ticket, bedenk even welke tentoonstelling je liever ziet.

Het tijdelijke dinosaurus park in Schiedam Jurrasic Kingdom ontving op 12 juli 2018 haar tienduizendste bezoeker. De tentoonstelling, die vanuit het Verenigd Koninkrijk is neergestreken in Schiedam, wordt vanaf de opening op 7 juli zeer goed bezocht. In het Beatrixpark genieten jong en oud in de stralende zon van dertig bewegende dino’s op ware grootte, met echte brullende bekken en zwaaiende staarten.

Lol, avontuur en educatie
Bezoekers kunnen langs de paden en tussen de bomen van het Schiedamse Beatrixpark de indrukwekkende, levensgrote replica’s van ieders favoriete dinosauriërs ontdekken: van de reusachtige Tyrannosaurus Rex en Triceratops tot vliegende reptielen zoals de Pterosaurus. Langs een uitgestippelde route van zo’n zestig minuten staat een educatief centrum waar je kunt leren over het leven van de dino’s. Het educatieve, wetenschappelijk onderbouwde deel van de tentoonstelling is geschreven door Dean Lomax, paleontoloog en erkend wetenschapper aan de Universiteit van Manchester.


Dagje dino’s en picknicken
Om een bezoek aan Jurassic Kingdom compleet te maken zijn er langs de route verfrissende drankjes en de lekkerste versnaperingen verkrijgbaar, zodat je ook heerlijk tussen de dino’s kunt picknicken. De kleinste bezoekers kunnen zelf als paleontoloog aan de slag in een spannende opgravingsplek waar een dino-fossiel begraven ligt of ze kunnen een ritje op een dino-attractie maken. De tentoonstelling is tot en met 29 juli te zien in Schiedam.

De succesvolle, reizende tentoonstelling Jurassic Kingdom: Waar dinosauriërs tot leven komen, is haar Europese tour op 30 maart 2018 begonnen in het Lauriston Kasteel in Edinburgh. Vervolgens reist Jurassic Kingdom door naar Sheffield, Schiedam, Cardiff en Nottingham.

World of Dinos in Jaarbeurs Utrecht
World of Dinos opende afgelopen weekend officieel haar deuren. Woordvoerster Mariska van den Hout vertelt dat het een ‘stormachtige opening was, met enorme rijen bezoekers’. Met meer dan zestig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt World of Dinos een spectaculair dagje uit aan. “Niet alleen de kleintjes keken hun ogen uit, ook bij de ouders kwamen de levensgrote dino’s tot leven.’’

“Wanneer je de Jaarbeurs instapt, reis je direct 65 miljoen jaar terug in de tijd en voelt het alsof je middenin de wildernis staat. De dino’s maken levensechte geluiden en zijn gigantisch,” vertelt een bezoeker. Aan alles is gedacht. De Dino-Expo is onderverdeeld in werelddelen. Daarbij is educatie een belangrijk speerpunt voor World of Dinos.

Virtual Reality Experience
Beleving staat centraal voor de organisatie. “Zo is het mogelijk om een virtuele wereld van de dino’s in te stappen, middels een 9D-Experience. Dit is een soort ‘ei’ waar je in kan zitten en door de Virtual Reality bril stap je volledig terug in de tijd,” Vertelt Van den Hout. “Zo leer je alles over deze fascinerende reptielen en door de special effects zijn de dino’s dichterbij dan ooit.” World of Dinos is de hele zomer tot 2 september 2018 te zien in Jaarbeurs te Utrecht.

Foto: Jurrasic Kingdom

Naar de website van JurrassicKingdom

Naar de website van World of Dinos