Dierenpark Amersfoort zeventig jaarWil je naar een charmant klein dierenpark? Dan is DierenPark Amersfoort een aanrader. Zeventig jaar klinkt als saai en bejaard maar als het je om de dieren gaat hebben ze een leuke verrassing.

Leuke verrassing: prairiehondjes
De verrassing vind je bij de uitgang. Het is niet groot maar het weet je vast je aandacht te pakken. Deze dieren zien er altijd lief en knuffelig uit. Het is een klein nieuw gebied voor prairiehondjes. Om je heen duiken de dieren op. Net leuk voor jou en je gezin om te ontdekken waar ze zijn en naartoe gaan. Je loopt door hun gebied maar via allerlei gangen kunnen ze overal hun kop boven de grond steken.

Kruip in de wereld van de prairiehond
Daarbij kunnen kinderen een beetje ervaren hoe het is als prairiehond. Kinderen kunnen net als de prairiehondjes op ontdekkingstocht in een ondergrondse tunnel, om verderop tussen de bruine knaagdieren tevoorschijn te komen.

Over de naam meldt het DierenPark Amersfoort: “Weet je hoe prairiehondjes aan hun naam komen? Luister zelf maar… De geluiden die zij maken, lijken net op het gekef van jonge hondjes. Soms stoot een prairiehondje een kreet met zo’n kracht uit dat hij omver valt. Deze sociale dieren wonen in meerdere familiegroepen samen. Kom jij hen deze zomervakantie bewonderen op De Prairie?”

Heel groot kinderfeest
DierenPark Amersfoort biedt tot en met 2 september 2018 veel extra activiteiten. Het park heeft deze zomer al omgedoopt tot het grootste kinderfeest van Nederland. Wil je weten wat ze doen? Volg dan de extra activiteiten.