Toverland denkt bij uitbreiding aan meer dan snelle ride


Toverland heeft een enorme uitbreiding gerealiseerd, gerekend naar oppervlakte. Naar wat er te doen is, komt dat ook neer op anderhalf keer extra Toverland. Voor de snelheid stap je in de eerste wing coaster van de Benelux. Voor een mooie rustige beleving ga je mee met boottocht Merlin’s Quest. Toverland heeft aan meer mensen gedacht dan alleen de ride-liefhebbers.

Toverland heeft op donderdag 5 juli 2018 het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon gepresenteerd. De nieuwe attracties zijn de spectaculaire achtbaan F
ēnix, waterattractie Merlin’s Quest en de interactieve tovershow in het Magiezijn.

Met deze uitbreiding van zeven hectare is Toverland maar liefst anderhalf keer zo groot geworden. Er is een investering van 35 miljoen euro mee gemoeid. Vanaf zaterdag 7 juli 2018 zijn Port Laguna en Avalon geopend voor alle bezoekers.

Toverland-eigenaar Jean Gelissen en zijn zus en Algemeen Directeur Caroline Kortooms na een vlucht in wing coaster F
ēnix zei Caroline: “We keken vanaf een hoogte van 40 meter over het gebied heen en zagen de gasten ontspannen en genieten in Port Laguna en Avalon. Hier hebben we het allemaal voor gedaan. Dit is onze toverwereld!”

Vlieggevoel in F
ēnix
F
ēnix is onderdeel van Avalon, de wereld van de almachtige tovenaar Merlijn. Fēnix is de allereerste wing coaster van de Benelux. Bij dit type achtbaan hangen de karretjes naast de rails, waardoor er een unieke vliegervaring gecreëerd wordt. Dat geeft echt een ander gevoel dan dat je in een kar zit die over een achtbaan gaat.
F
ēnix is maar liefst 40 meter hoog, 813 meter lang en heeft een topsnelheid van 95 km/u. Tijdens de rit gaan inzittenden drie keer over de kop.

In Avalon bevindt zich tevens de waterattractie Merlin’s Quest. In deze 12 minuten durende boottocht voor het hele gezin gaan de opvarenden op zoek naar Tir na nÓg, de bron van het eeuwig leven. De boottocht heeft vier overdekte scènes, waarin een achttiental bewegende figuren te zien zijn.

Havenstadje met toverstaf
Port Laguna is vormgegeven als een idyllisch havenstadje met azuurblauw water, een strand en een boulevard vol bedrijvigheid. Magie staat in dit mediterrane entreegebied centraal: met een toverstaf kunnen bezoekers hier écht toveren. Aan de boulevard liggen shops, horecapunten, spellen, de interactieve Magiezijn-show en de iconische vuurtoren Solaris. Vanuit hier kunnen bezoekers de overige themawerelden van Toverland ontdekken.

Foto: Toverland

Naar de website van Toverland.