Black cheap Friday (Column)28 november 2019 - Word jij ook moe van al die Black Friday mails. Overal regent het korting. De gekte barst weer los want bedrijven en websites weten uitstekend hoe ze de kooplust bij je aan kunnen wakkeren. Buy, buy, buy. Maar wat als je bye bye wilt zeggen tegen al die producten?

Black Friday was tot enkele jaren geleden nog een onbekend fenomeen in Nederland. Totdat de grotere online merken de kansen zagen. Nu is ieder merk natuurlijk online stevig aanwezig. Pas wat later reageerde de sector van reizen en accommodaties. Maar die slag haalt het snel in. Meer dan ooit zien we op de redactie dat merken inspelen op die kooplustige vrijdag. Dat is een aardig alternatief als je geen product wilt kopen maar een ervaring.

Diverse bungalowparken bieden forse kortingen aan. Weekendjes weg lijken nog wat goedkoper. Maar ook sommige attractieparken bieden hun jaarabonnementen goedkoper aan. Zij hebben tenslotte veel zin in gasten die vaker dan één keer komen. Mocht je net twijfelen over het weekend weg, of over een jaarabonnement dan moet je zeker even bij je favoriete hotelketen, attractiepark of bungalowpark kijken. Check de prijs en kijk ook even of die echt lager is dan anders. Gek genoeg zie ik de campings nog niet op deze koopgekte inspringen.

Toch liever een mooie reiservaring dan weer een nieuw kledingstuk? Surf dan door naar de aanbieders voor jouw leuke weekendje weg en pak die deal. Misschien bespaar je zoveel dat je later nog een tweede keer kunt gaan, omdat opeens je budget groter lijkt. Kun je later over al die mooie momenten vertellen.